Fenix Dragoon HotS

Fenix е новият герой в Heroes of the Storm

Blizzard продължава да вкарва ново съдържание в Heroes of the Storm. Напомняме, че преди седмица от компанията пуснаха сериозни и дълго чакани промени за Sonya и Medivh. А две седмици преди това бяха обявени нови skin-ове за Greymane, Morales и Johanna. След няколкодневен tease имаме щастието да научим името на следващия герой в играта. Това е небезизвестният Fenix от вселената на StarCraft!

Кой е Fenix?

Fenix е един от първите Protoss-и, с които се запознаваме в StarCraft. Той е един от най-големите герои на тяхната цивилизация. Неговите морал, чест и дълг към събратята и цивилизацията му стават причина за саможертвата, която прави. За славните protoss-и воини обаче животът невинаги свършва. Тялото му е намерено и Fenix продължава своята военна служба като Dragoon. След славните битки в сектора Koprulu е време Fenix да се прослави и в Nexus-a! Добре дошъл в Heroes of the Storm! En taro Adun! En taro Tassadar! En taro Zeratul!

Fenix като герой в Heroes of the Storm

Dragoon-ите са добре известни на всички, имали досег със StarCraft, затова едва ли ще изненадам някого, ако съобщя, че Fenix ще бъде ranged assassin. Отличава се с добър sustain и мобилност благодарение на характерния за protoss-ите щит.

Специалитетът му („D“) се казва Shield Capacitor. Този щит има 800 точки и възстановява по 80 точки за секунди, ако в последните пет секунди Fenix не е получил щети.

  • Първото умение („Q“), Plasma Cutter, наподобява умението Twin Cleave на Zul’jin. Fenix пуска лазерен лъч, който се върти два пъти около него, в предварително определен радиус. Скоростта на придвижване на засегнатите противници ще бъде намалена с 25% за четири секунди, а техните жизнени точки ще бъдат намалени.
  • Второто умение („W“) се казва Weapon Modes. То дава възможност на Fenix да избере различен тип атака. Phase bomb cannon или Repeater cannon. Първият наподобява кълбото от енергия, изстрелвано от dragoon-ите в StarCraft, а вторият – на stalker-ите в StarCraft II. Phase bomb cannon дава по-голям обхват, повече щети и area of effect. Repeater cannon-ът от своя страна повишава скоростта на атака със 150%.
  • Третото умение („E“) се казва Warp и позволява на Fenix да смени позицията си на бойното поле след половин секунда. Противниците не виждат къде ще се появи dragoon-ът.

Първият Ultimate е Purification Salvo. Fenix пуска радар около себе си, който засича противниковите герои в близост в рамките на секунда и половина. След това изстрелва към всеки противников герой пет топки с енергия, които нанасят страхотни щети. Противниците със забавена скорост на движение получават допълнително 50% повече щети.

Вторият Ultimate е Planet Cracker и изключително много наподобява ultimate-a Disintegrate на Li-Ming. Fenix излъчва фокусиран лъч през цялата карта в рамките на четири секунди, нанасяйки щети на противниците в зоната на действие всяка четвърт секунда. Умението не поразява сгради.

Добри комбота и опасни противници

Fenix се комбинира добре с герои, които могат да му осигурят подходящ setup. Такива герои са ETC, Diablo, Arthas, Johanna, Anub’arak, Blaze, Thrall и Jaina.

Същевременно Fenix е изключително податлив към CC и sustain щети. Сериозен проблем за него са също и мобилни противникови герои. Ако играете с Fenix, трябва да се страхувате от герои като ETC, Johanna, Artanis, Arthas, VarianMuradin, Valla, Zul’jin, Raynor, Greymane , Cassia и Tracer.

Първите впечатления от Fenix са страхотни! Очаквайте в следващите месеци и talent build of the week с него. До нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.