DreamLeague Season 13: The Leipzig Major

DreamLeague Season 13: The Leipzig Major

DreamLeague Season 13: The Leipzig Major е едно от най-важните събития в света на Dota 2. Това е турнир, който дава така необходимите на всеки отбор DPC точки, за да се класира с покана за The International 2020. Leipzig Major е вторият от петте мейджър турнира от сезона. На масата са сложени 15 000 Dota pro circuit (DPC) точки и $1,000,000 награден фонд. В следващите редове ще опитам да направя кратък анализ на груповата фаза и първия ден от Main Event-a. Ще включа и своите лични прогнози за следващите турнири.

Group A

Nigma, Fnatic, Team Aster, TNC Predator
Една от най-интересните групи. Отбор Nigma (старият roster на Team Liquid: Kuroky и компания) се класира за този турнир през WePlay! Bukovel Minor 2020. Въпреки че първият им мач беше срещу шампионите от предходния MDL Chengdu Major турнир, Team Nigma победиха убедително с 2:1. В третата игра от мача те напълно доминираха над TNC Predator, които за учудване на феновете останаха на последно място в групата. Fnatic и Team Aster се бориха за място в горната схема на турнира (Upper Bracket) и Fnatic надделяха.

https://www.youtube.com/watch?v=4tnm7QL9l0M

Group B

Team Secret, Vici Gaming, beastcoast, Chaos Esports Club
Тук няма никакви изненади. Макар че Team Secret си дадоха почивка от първия за сезона голям турнир, тук показват завидна форма. Vici Gaming са един от доминиращите китайски отбори. Естествено, тези два отбора се класираха за горната част на турнира без проблеми. beastcoast идват от най-слабия регион в DOTA 2 – Южна Америка. През миналия сезон организацията на Chaos Esports Club се прехвърли в Европа от Южна Америка, но все още не могат да се докажат.

Group C

Invictus Gaming, Alliance, Reality Rift, Virtus.pro
Тук нещата също не са особено изненадващи. IG, които завършиха 3-ти на MDL Chengdu Major, се класираха на 1-во място в групата и бяха последвани от Alliance – нов roster с огромен потенциал.  Reality Rift са новаци, a след промените в състава, Virtus.pro са просто сянка на най-силния отбор от CIS региона.

Group D

Natus Vincere, Evil Geniuses, Team Liquid, paiN Gaming
Ето и изненадата в груповата фаза. Фаворити бяха EG и Liquid. Но не… NaVi is back! Една от най-емблематичните организации в света на DOTA 2 е на път да се завърне към славата. Прекрасната игра на NaVi ги класира на 1-во място в групата, a EG останаха 2-ри. Докато недоброто представяне на paiN Gaming не е изненада за феновете, то отпадането на Team Liquid (стария roster на Alliance) е доста учудващо.

След приключването на първата елиминационна фаза от Main Event-a нямаше изненади. Nigma отпадна от EG и ще продължи своя легендарен път през Lower Bracket. Vici Gaming надделя над IG, което също не бе неочаквано. Отборите, които се пребориха за шанс да играят две от три след кошмарните игри best of 1, са beastcoast с победа над paiN Gaming, Team Aster с очакван триумф над Chaos Esports Club, TNC Predator 1:0 срещу Reality Rift и Team Liquid, които победиха Virtus.pro във впечатляващ 72 минутен мач.

Upper bracket domination

След 1-та фаза от горната схема (upper bracket) на турнира – полуфиналите се разиграха между отборите, които ще заемат и първите 4 места в края на турнира, а именно: Team Secret, Evil Geniuses, Vici Gaming и Alliance. И двата полуфинала завършиха при едностранчивото 2:0 с победи за Vici Gaming и Team Secret. Puppey и компания успяха да победят убедително китайския отбор във финала на Upper bracket-а (2:0) и на финала срещнаха американците от EG. Финалът на турнира беше атрактивен и предложи на феновете на двата отбора маратон от емоции след като се стигна до пълните 5 игри. В крайна сметка, Team Secret успя да обърне от дефицит 1:2 игри и да победи EG с финалното 3:2. Така европейските ветерани си осигуриха място на The International 2020 още с първото си участие на Major турнир от сезона.

OG се завръщат на сцената

Ето и още една любопитна новина: OG обявиха новия си roster. JerAx се пенсионира от професионалната дота и ще бъде заместен от Saksa (position 4 – support), а Anathan „ana“ Pham не е активен и ще отстъпи мястото си на SumaiL (position 1 – carry). Ceb е решил да се съсредоточи върху позицията си на треньор и също няма да е активен играч в състава, предоставяйки off lane-a на MidOne. Какво е мнението ви за играчите, които е събрал капитанът на OG? Дали N0tail ще съумее да постигне същите високи резултати от миналите години с този състав и ще изведе отбора до финалите на TI? Дали ще видим trilane mid? lol

 

Как ще се развие следващият голям турнир ESL One Los Angeles 2020 според вас? Кой е вашият фаворит? Има ли мета и кой е 100%-ят перманентен ban/pick? Заповядайте в нашата група „Гейминг зона“, където може да обсъдим турнира, както и The International 2020.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Тодор Иванов