Diablo

Talent Build of the Week: Diablo

Миналата седмица представихме три talent build-а за амазонката Cassia. Тази седмица продължаваме с един talent build за Diablo, Lord of Terror. Той е melee warrior герой в Heroes of the Storm от вселената на Diablo, естествено!

Diablo като герой в Heroes of the Storm

Diablo е страхотен танк и се справя добре на карти, които му позволяват да gank-ва ефективно. Такива са всички големи карти, които имат цели, които си сменят мястото по самата карта. Допълнителен бонус за препоръчания билд са карти с тесни пространства, където може да засилите противниците в стените. На това описание отговарят следните карти: Infernal Shrines, Sky Temple, Tomb of the Spider Queen, Cursed Hollow, Dragon Shire, Garden of Terror, Towers of Doom и Warhead Junction.

Специалитетът му („D“) се казва Black Soulstone. Когато в близост до Diablo умират противници, той трупа души. Смърт на противников герой му дава десет души, а обикновените minion-и му дават по една, като може да събере максимум сто. Ако демонът умре, когато е събрал сто души, той ще се съживи след пет секунди в базата за сметка на всички събрани души.

  • Първото умение („Q“) на Diablo се казва Shadow Charge. То позволява на демона да се изстреля в противник, премествайки го на известно разстояние. Противникът търпи щети, а Господарят на терора (Lord of Terror) получава 25 точки броня. Ако противникът е избутан в стена, търпи допълнителни щети и бива зашеметен за една секунда.
  • Второто му умение („W“) се казва Fire Stomp и е добре познато на всички, които са играли Diablo II. То дава възможност на Diablo да пусне вълни от огън във всички посоки, които после се връщат към него.
  • Третото умение („E“) се казва Overpower и позволява на Diablo да хване противник и да го премести зад себе си. По време на преместването противникът търпи щети и бива зашеметен за четвърт секунда.

Първият му Ultimate е Apocalypse. Господарят на терора създава демонична руна под всеки противников герой и след 1,75 секунди руната експлоадира, нанасяйки щети и зашеметявайки всички герои в зоната на действие за 1,75 секунди.

Вторият Ultimate е Lightning Breath и дава възможност на Diablo да обгърне противниците в огнения си дъх, нанасяйки им сериозни щети в рамките на четири секунди.

Добри комбота и опасни противници

Diablo се сработва добре с герои, които имат сериозни setup магии и/или доста СС. Такива са Johanna, ETC, Jaina, Thrall, Tyrande, Kerrigan, Anub’arak, и Arthas.

Diablo е особено уязвим срещу герои, разчитащи на умения и основни атаки, вземащи процент от жизнените точки. Такива са Leoric, Malthael, Raynor, Greymane и Valla.

Devastating Charge Talent Build

Този talent build превръща Diablo в страхотен танк налагащ, непрестанен терор. В зависимост от противниците може да се наложит да смените някои от талантите. Подходящите заменки са няколко. Започваме с тази на първо ниво. Изберете Devil’s Due вместо Bulwark в случай, че противникът разчита на sustain вместо burst. На седмо ниво ще бъде подходящо да смените Diabolical Momentum със Soul Shield, ако играете срещу противников отбор, разчитащ основно на магии, за да нанася щети. На 16-то ниво може да смените Domination с Fearful Presence, ако противникът има доста burst. Най-много гъвкавост Господарят на терора дава на 20-то ниво. Тук може да избирате между цели три добри таланта. Мой личен фаворит е Hellgate. Ако противниците ви фокусират много и умирате бързо, може да заложите на Dying Breath, а ако отборът ви не нанася достатъчно щети, може да се насочите към Lord of Terror, един от най-силните таланти в цялата игра.

Diablo

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да poke-вате противниковите герои с Overpower и Shadow Charge. Идеята е да хванете определен противник и да го бутнете към някоя стена, за да го зашеметите, или към вашия собствен отбор, където да той бъде наказан.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.