StarCraft Blizzcon 2017

StarCraft на Blizzcon 2017

Най-важните дни в годината за феновете на Blizzard отминаха и болшинството от нас остават с добри чувства. Въпреки че имаше очаквания и прогнози, включително и от нашия екип, Blizzcon 2017 успя да ни изненада! И то не само със страхотните новини около World of WarCraft и Heroes of the Storm. Чудесни новини зарадваха и почитателите на HearthStone и Overwatch. Нямаме търпение вече да разкажем за новостите във вселената на StarCraft! Само феновете на Diablo вселената останаха разочаровани. Дори нашият екип беше изненадан от липсата на новини, свързани с Diablo.

StarCraft II ще бъде Free to Play!

Най-голямата новина от Blizzcon 2017, свързана със StarCraft II – играта ще бъде free to play! С това решение Blizzard хванаха абсолютно всички неподготвени. По-рано тази година пуснаха оригиналния StarCraft безплатно, така че имаше предпоставки това да се случи. Но дори ние очаквахме това да бъде преди средата на 2018!

От друга страна, явно големият успех на безплатния StarCraft, а също така и StarCraft: Remastered, е убедил гейминг студиото, че си заслужава. Единствената негативна нотка от цялата история е за феновете на играта (сред които и нашият екип), които са си купили почти всичко. В същото време това е цената, която сме платили, за да се наслаждаваме на любимата си игра много преди всички! За нас ще има малък подарък от студиото под формата на скин за ghost и три портрета. Ето как изглежда въпросният скин:

StarCraft II - Ghost Skin

Радостно е, че Blizzard не са занемарили играта и се опитват да влеят свежа кръв в нея.

А какво ще бъде безплатно в StarCraft II?

StarCraft II ще бъде безплатна за игра, но не всичко ще бъде отключено. Ето пълната информация относно това, което ще е достъпно като безплатно съдържание. Следните неща стават безплатни на 14 Ноември:

  • кампанията на Wings of Liberty;
  • Versus Mode;
  • игри срещу AI;
  • всички командири, безплатни до пето ниво.

От Blizzard обещаха, че за тези, които вече имат StarCraft II: Wings of Liberty ще бъде даден достъп до кампанията на Heart of the Swarm временно от 8 ноември до 8 декември. Бъдете бързи и се логнете до 8 декември, ако имате StarCraft II: Wings of Liberty, за да получите достъп до кампанията на Heart of the Swarm.

Направете десет победи срещу AI (Versus Mode) и ще отключите и Ranked. Следните три командира ще бъдат напълно безплатни: Artanis, Kerrigan и Raynor. Освен това от Blizzard премахват всички ограничения около мутациите на Cooperative мода, така че приятно играене с безплатните командири!

StarCraft II - Free to Play

Нов командир – Mira Han и Matt Horner

По време на Blizzcon 2017 Blizzard разкриха и следващия командир, всъщност двама… но в един. Семейство Horner Matt Horner, капитанът на Raynor с висок морал, сега адмирал в Dominion-a на Valerian Mengsk, и Mira Han, жената на Horner и един от най-свирепите наемници в сектора Копрулу – те ще разчупят леда и ще се бият заедно.

Тя ще разполага със свирепи наемници, които правят много щети, но умират бързо. Хубавото е, че техните трупове ще оставят ресурси, които могат да бъдат събрани. Все пак какви наемници са, ако екипировката не се преизползва?! Но това не е всичкият арсенал на Mira Han! Тя има магнитни бомби и мини, а също и възможността да променя своите наемници в битка! Адмирал Horner пък ще помага с флотилията на Dominion-a при нужда.

В допълнение, освен новия командир беше обявена и нова карта за cooperative Part and Parcel. Основната идея на картата е да се събират части, за да се поправи тайното оръжие – the Balius, което разбира се може да използвате срещу ужасните хибриди на Amon!

StarCraft II - Part and Parcel Coop Map

Multiplayer промени

Blizzard не са оставили нищо недокоснато! Пипнали са включително и multiplayer-a! Основните цели при направените промени са били следните: да се намалят моментите, в които играчът приключва неочаквано, да направят спогамателните единици по-добри в по-малки бройки, да насърчат още повече контрола на играчите върху обстановката в играта, и да подсигурят уникалността на единиците на различните раси. Ето и промените по различните раси:

Protoss

Mothership Core-ът е премахнат. Вместо него е добавена батерията за щитове (Shield Battery), добре позната ни от StarCraft: Brood War.

StarCraft II - Protoss - Shield Battery

Terran

Промените тук са свързани с единицата Raven, която получава три нови умения. Първото умение, Repair Drone, ще поправя автоматично механични единици като танкове и батълкрузери (Battlecruiser), а бронебойната ракета (Anti-armor missile) ще прави щети в цяла зона, намалявайки бронята на всички поразени противникови единици. Чрез умението Interference Matrix Raven-ът също така ще може да спира противникови единици да стрелят или използват умения.

StarCraft II - Terran - Raven - Anti-Armor Missile

Zerg

Тук променената единица е Infestor. Умението Fungal Growth вече няма да спира движението на противниковите единици, а само ще ги забавя.

StarCraft II - Zerg - Infestor

War Chest 2

Blizzard също така пускат нов war chest за StarCraft II. Той ще съдържа нови скинове, както и три части от комикса Shadow Wars.
Вижте новите скинове:

StarCraft II - New Skins

Ето как изглежда първата страница на комикса:

StarCraft Comins Front Page

StarCraft: Remastered

StarCraft: Remastered ни предложи един уникален мач между двама от най-популярните корейски StarCraft играчи – Jaedong (Z) и Bisu (P). И за двамата това ще бъде последен турнир преди да вземат участие в задължителната казарма в Република Корея (Южна Корея). Очаквайте скоро пълно ревю на този титаничен сблъсък между Jaedong и Bisu!

StarCraft Remastered - Jaedong VS Bisu

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.