Valla

Talent Build of the Week: Valla

Вероятно вече сте разбрали, че нашият екип е голям фен на всичко, което генерират от Blizzard. Сигурни сме, че сте забелязали как се стараем да не изпускаме важна новина, свързана с Heroes of the Storm. С тази статия започваме нова рубрика – „Build of the week“, в която влизаме остро с talent builds за герои от Heroes of the Storm. Не ни жалете – ако имате забележки, пишете ни в коментарите под статията. Първият ни talent build е за Valla Demon Hunter-a от Diablo III. Тя е ranged assassin, разчитащ на своята мобилност и бързина, за да се справи с противниците.

Valla като герой в Heroes of the Storm

Специалитетът ѝ e hatred (омраза), всяка basic attack-a дава един stack hatred от максимум 10. Всеки stack увеличава скоростта на атака с 8% и скоростта на движение с 1%, важи 6 секунди, всяка атака подновява 6-те секунди.
Първото умение се казва Hungering Arrow. То изстрелва стрела в определена посока, удря първата цел и след това търси други две цели. Ако има само една цел, то тогава всичките удари ще попаднат в нея.
Второто умение се казва Multishot и е area of effect. Удря всички цели в обсега на действие.
Третото умение се казва Vault и е познат номер използва от състезателите по паркур. Дава възможност на Valla бързо да смени своята позиция и ако нанесе удар в следващите 2 секунди, то той дава 6% допълнителни точки вреда към basic attack damage-a за всеки stack hatred.
Първият ultimate се казва Strafe . За 4 секунди Valla атакува всички цели в определен радиус, приоритизирайки герои. По време на умението Valla може да се движи! Всяко CC с interrupt прекратява умението преждевременно.
Вторият ultimate е Rain of Vengeance и има два charge-a. Valla пуска вълна от чудовища, които нанасят вреда и stun-ват противниците в зоната на ефект за половин секунда.

Multishot talent build

Valla е доста адаптивен герой и може да се каже, че е доста добър избор за първи pick на почти всяка карта. В зависимост от картата и противниците, избраният talent build трябва да бъде различен, но в повечето случаи най-популярният и подходящ билд е този, базиран на умението Multishot. Ето и моите предпочитани pick-ове за всеки talent:

Valla Multishot

Pick-овете на 1-ви, 4-ти, 7-ми и 16-ти level са задължителни. Тези на 10-ти, 13-ти и 20-ти могат да бъдат променени в зависимост от ситуацията. Примери за подобни промени:
1/ В противниковия отбор има ETC или друг герой с channeling cast, който трябва да бъда спрян – тогава избирате Rain of Vengeance за ultimate на 10-ти level.
2/ В противниковия отбор няма caster-и или герои с burst damage от умения, тогава спокойно може да замените Gloom с някой от другите таланти по избор.
3/ В противниковия отбор има 3 или повече melee герои, които лесно достигат до вас и блокират Strafe, тогава може да го смените с Farflight Quiver.

Как да играем с този talent build?
Играете внимателно и предпазливо, не твърде агресивно, но се стараете да поддържате stack-овете hatred на 10, убийствата не са важни, не гонете противниковите герои! Разчитате на healer-a във вашия отбор да бъде с вас постоянно и да ви babysit-ва. В последно време дори се забелязва meta с два healer-a, които позволяват и доста агресивна игра с този talent build. 80% от вашия damage идва от Multishot, така че се старайте всеки cast да удря поне по 2 или 3 героя, а защо не и 5 след 16-ти level! Основното combo е basic attack-и -> Multishot -> Hungering Arrow -> Strafe -> Multishot.

Hungering Arrow talent build

Почти задължителен за картата Battlefield of Eternity, където burst damage срещу immortal-a е от голямо значение. Ако в противниковия отбор има много дуелисти или доста агресивни герои, които лесно достигат до вас, също можете да изберете този build. Ето моите предложения за pick-ове:

Valla Hungering Arrow

Pick-овете на 1-ви, 4-ти и 7-ми level са задължителни. Останалите могат да бъдат променeни в зависимост от ситуацията.

Как да играем с този talent build?
Играете изключително внимателно, доста предпазливо, убийствата не са важни, не гонете противниковите герои! Vault използвайте най-вече когато ви гонят за да избягате (и cast-вате стрела в противника, който е по петите Ви) или ако сте на camp и трябва да го вземете максимално бързо. Основната Ви цел е да cast-вате Hungering Arrow на цели, които са достатъчно отделени от другите, за да могат да поемат всичките удари на стрелата. Основното combo е Hungering Arrow -> Vault -> Hungering Arrow.

Rancor (basic attack) build

Build-ът с най-голям sustain и damage потенциал, а вероятно и най-агресивният. Подходящ, ако в противниковия отбор има 2 или повече героя с голям брой жизнени точки и нямат възможност да достигнат лесно до вас.

Valla Rancor (Basic attack) build

Задължителните pick-ове тук са на 1-ви, 4-ти, 16-ти и 20-ти level. В зависимост от ситуацията останалите могат да бъдат променeни.

Как да играем с този talent build?
Играете агресивно след 4-ти level, но все пак предпазливо, убийствата не са важни, не гонете противниковите герои! Идеята Ви е да направите възможно най-бързо quest-a. Целите се в герои, които са с по-малък жизнен брой точки. След 16-ти level всяка цел е сравнително лесна за Вас, но приоритизирайте противниковите assassin-и и healer-и. Основното комбо е Basic attack-и -> Hungering Arrow -> Multishot -> Basic attack-и -> Vault -> Basic attack-и -> Strafe. Голям плюс е, че след около 10-тата минута може да one hit-вате minion-и с удара след Vault, ако имате 10 stack-a hatred и може да правите solo на minion-ите от objective на Infernal Shrines (както прави Kerrigan).

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.