StarCraft Remastered

Blizzard пускат remaster-a на StarCraft

След като вече съобщихме, че Blizzard Entertainment работят по remaster на StarCraft в тази статия, сега с ентусиазъм съобщаваме, че той ще бъде официално пуснат Август тази година. Не остана време!

Близард уверено навлизат в царството на праведната носталгия

Първо пуснаха Necromancer-а в Diablo III. След това добрият стар вицеадмирал Alexei Stukov се появи в Heroes of the Storm. От едно известно време се носят слухове за пълен remaster на Diablo II. И сега, 19 години, след като за първи път чухме „My life for Aiur“, сме на път да станем свидетели на едно малко чудо! StarCraft ще ни зарадва с remaster-ирана версия. Вадете от шкафовете старите мишки и клавиатури, вземете си отпуск и право към кварталните компютърни зали… Като изключим последното, всичко останало си е завърнал се скъп спомен от детството. Вероятно от Blizzard ще успеят да се справят с тази задача повече от блестящо, като в процеса ще изцоцат от верните си фенове още някой и друг лев. Но ние (верните фенове) винаги сме били игрови раби на Raynor, Tassadar, Kerrigan и останалите от космическата сган, така че нека n-тото преигравана на епичната sci-fi сага започне СЕГА

StarCraft: Remastered – Evolution complete

През цялото време досега Blizzard поддържаха интереса на феновете към предстоящото пускане на remaster-a с update-и всяка седмица на официалния сайт. В тях ни припомниха някои от най-интересните единици на всяка от расите и срещу какви противници са ефективни. Една от най-интересните новости са добавените профили на играчите. С тях вече сме свикнали от други заглавия на компанията като Overwatch и Heroes of the Storm.

Други новости, която грабнаха вниманието на нашия екип, са leaderboard-овете и подобреният matchmaking. Припромняме, че другите промени, свързани с remaster-a, са пускането безплатно на StarCraft Anthology, HD remaster, Audio и Sound remaster, поддръжка на windowed mode, UTF-8, както и цели 13 езика! От Blizzard обещават, че оригиналният геймплей ще бъде напълно запазен. Макар, че StarCraft Anthology вече е безплатна, remaster-a ще бъде платен. Неговата цена е 14.99 евро и може да бъде закупен с предварителна поръчка оттук. Повече може да научите от следващите два клипа:

StarCraft: Remastered – We Are Under Attack!

На 29 Юни Blizzard пуснаха рекламен клип, с който официално обявиха датата за пускане на remaster-a, а именно 14 Август:

Preorder-ът на играта дава достъп до следните „подаръци“ – Korhal Command Center, Aiur Nexus и Char Hive, които са специални skin-ове на „центровете“ на различните раси. Освен това всеки, който закупи remaster-a, ще получи дигитални бонуси в StarCraft II, а именно – уникални портрети и командир Alexei Stukov в multiplayer cooperative-a. Ние лично нямаше да се разсърдим, ако го подаряваха и в Heroes of the Stormслед като го пуснаха и там. Ако още не сте свалили безплатната StarCraft Anthology, може да направите това тук.

Остава още съвсем малко време до пускането на remaster-a на StarCraft, така че задобрявайте бързо и късмет! А ние, от гейминг екипа на Technology.bg, имаме моралното задължение да представим ревю на заглавието, когато излезе!

En Taro Adun, En Taro Tassadar, En Taro Zeratul!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.