БСЛ - Show Time участници

Българската СтарКрафт Лига проведе БСЛ – Show Time

На 21-ви юли, българската СтарКрафт Лига (БСЛ) прoведе „БСЛ – Show Time“ – онлайн турнир, с четирима от най-добрите български играчи по StarCraft II.

Кои бяха играчите в БСЛ – Show Time?

Участници в това събитие бяха първите двама шампиона на българската СтарКрафт Лига: Божидар „Wanderer“ Ганчев и Пейчо „Nitix“ Иванов, както и двама от най-нестандартните български играчи – Михаил „msrm“ Михайлов и Ивайло „btmn“ Иванов.

Каква беше схемата на турнира?

Схемата на първата фаза от турнира беше група от четирима, а методът за излизане от нея беше двойна елиминация, като всеки мач се игра на принципа „две от три“, тоест: този, който първи спечели  две игри, печели срещата си.

Как се развиха срещите между играчите?

Първата среща беше между терана Божидар „Wanderer“ Ганчев и зерга Михаил „msrm“ Михайлов, а втората – между зерга Пейчо „Nitix“ Иванов и протоса Ивайло „btmn“ Иванов. Шампионите от първите две издания на БСЛ, които бяха и фаворити за спечелването на този турнир, спечелиха убедително своите срещи с резултати 2:0 в тяхна полза.

Първият мач от втората част на груповата фаза беше дългоочакваната среща между Божидар Ганчев и Пейчо Иванов, в която „Nitix“ успя да надделее с резултат 2:0. Със спечелването на тази среща, младият зерг излезна от групата и се класира за финала.

Последвалата среща между Михаил Михайлов и Ивайло Иванов беше истинска наслада за феновете, които нямаха търпение да видят двама от най-нетрадиционните български играчи един срещу друг. Протосът „btmn“ спечели с 2:0 и така „msrm“ беше първият човек отпаднал от турнира.

Във финалната част от груповата фаза се противопоставиха „Wanderer“ срещу „btmn“. Божидар беше фаворит, ала Ивайло успя да го изненада с нетипичния си стил на игра и успя да поднесе изненада, елиминирайки първия шампион на Българската СтарКрафт Лига с убедителен резултат 2:0 и по този начин се класира за финала срещу Пейчо „Nitix“ Иванов.

На финала, „Nitix“ показа защо е считан от мнозина за най-добрия играч по StarCraft 2 в България. Той спечели авторитетно срещата с резултат 4:0! Така, без да загуби нито една игра, Пейчо „Nitix“ Иванов спечели този онлайн турнир, показвайки висока класа на игра и умения от световно ниво.

Заключение:

Игрите, които ни показаха българските играчи по време на БСЛ – Show Time, бяха зрелищни и интересни.  Те биват наблюдавани дори и от неутралните фенове, които никога не са играли играта.

Може да гледате запис от турнира на канала на Българската СтарКрафт Лига в twitch:

Watch IT’S SHOW TIME! from BulgarianStarCraftLeague on www.twitch.tv

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Лъчезар Каменов