Arthas

Talent Build of the Week: Arthas

Миналата седмица представихме два talent build-а за Stitches. Тази продължаваме с два talent build-а за друг добър танк, а именно – Arthas. Той е melee warrior герой в Heroes of the Storm и също е от вселената на WarCraft. Отличава се с относително голям брой жизнени точки, 15 точки броня срещу основните атаки на противниците както и добър СС. Любимец на много от феновете и същевременно един от най-мразените персонажи.

Arthas като герой в Heroes of the Storm

Arthas е един от трудните за научаване герои в Heroes of the Storm. Той е добър в поемането на щети от основните атаки на противниците и в СС. Това означава, че той е подходящ избор за танк срещу герои, разчитащи предимно на basic атаки за нанасяне на щети. Такива са Illidan, Valla, Samuro, Varian на Twin Blades, Sonya и други. Не бива да се подценява и възможността Arthas да бъде избран като втори танк, соло лейнър, кампър и т.н.

Специалитетът му се казва Frostmourne Hungers – всеки път, когато Arthas активира умението и удари противник, поразеният ще понесе щети и ще възстанови 30 точки мана на Arthas. Първото му умение се казва Death Coil и позволява на Arthas да порази противник или себе си. Ако целта е противник – умението нанася щети, ако целта е Arthas, тогава той възстановява жизнени точки. Второто умение се нарича Howling Blast замразява на място всички противници в зоната на действие. Третото му умение се казва Frozen Tempest и позволява на Arthas да забавя скоростта на движение и атака на своите противници.

Първият му Ultimate се нарича Army of the Dead и извиква караконджули (ghoul-ове), които се движат около Arthas и атакуват неговите противници. Той може да жертва караконджулите един по един, за да възстановява жизнени точки.

Вторият Ultimate се казва Summon Sindragosa и позволява на Arthas да извика undead дракона Sindragosa. Всички противници в зоната на действие поемат щети и губят част от скоростта си на придвижване. Всички засегнати от дракона сгради биват замразени и не атакуват противници. Подобно на ефекта на Black Arrows на Sylvanas.

Tanky talent build

Този talent build превръща Arthas в доста добър танк. Билдът е фокусиран върху това да позволи на Arthas да създава предпоставки за начало на сражения с противниковия отбор, като същевременно увеличава неговите възможности да бъде соло танк.

Arthas

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра, като целта ви е да удряте противникови герои с Howling Blast успешно, за да изпълните Quest-a възможно най-рано. В битка трябва изключително внимателно да подбирате моментите, в които да използвате своите умения и кога да се дръпнете малко назад. Моментът е много тънък и това е една от причините Arthas да е един от трудните герои в играта. Успеете ли обаче да се справите с този проблем – ще видите, че той е страхотен танк. Ако усетите, че противниците се концентрират много върху вас, пуснете Icebound Fortitude. Ако в противниковия отбор има много герои, които разчитат на магически умения на 20-то ниво, заложете на Anti-Magic Shell, в противен случай най-добре да изберете Death’s Advance.

Bruiser talent build

Този билд е концентриран върху повишаването на възможностите на Arthas да нанася щети на противниците и да бие лагерите от наемници сам. Този билд е за препоръчване, когато имате друг танк в отбора, в противен случай няма да успеете да изпълните своите цели.

Arthas

Как да играем с този talent build?
Залагате на предпазлива игра в началото, като отново целта ви е да събирате „опит“ и да биете лагерите от наемници. В битките се стараете да атакувате противниковия backline, за да можете бързо да ги убиете и да си осигурите предимство. В повечето случаи ще бъде по-подходящо да изберете ултимата Summon Sindragosa, но ако не се чувствате достатъчно сигурно и умирате лесно, то заложете на Army of the Dead.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех в Heroes of the Storm с новите билдове!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.