The Corrupted Blood - заглавна снимка на гейминг дозата.

The Corrupted Blood – виртуалната епидемия

Знаете ли, че… The Corrupted Blood Incident e епидемия, избухнала на 13 септември 2005 година в мултиплейър играта „World of Warcraft„. На същия ден от Blizzard, компанията разработчик на играта, представят новата си инстанция на име Zul’Gurub, намираща се в Stranglethorn Vale.

Последният boss на инстанцията, на име Hakkar the Soulflayer, може да слага debuff на играчи, избрани на случаен принцип. Името на този debuff е „The Corrupted Blood“, от където идва и името на тази епидемия.

Ама каква епидемия?

Това вероятно недоглеждане от страна на програмистите, или пък напълно осъзнато тяхно решение, води до доста голям хаос в играта. Когато животинчето/демончето на Hunter или Warlock е било заразено с тази магия, то оставало заразено дори и след края на битката. Сега може да си представите какво би се случило, ако например бъдат призовани тези помощници в главните градове като Stormwind, Ironforge или Orgrimar и Thunder bluff. Самият debuff се предава като вирус, епидемия, между играчите и NPC-тата, когато са в близост един до друг.

The Corrupted Blood и реакцията на играчите.

Реакцията на засегнатите играчите е била различна – едни са започнали да звънят в офисите на поддръжката на играта. А други играчи пък решили да избягат в по-безлюдни места като Eastern Plaguelands, докато трети въобще не влизали в играта, щом разбрали за проблема. Debuff-ът е взимал между 263 и 337 кръв на всеки 2 секунди. Времето, за което трае тази магия, е било до самия край на битката. Този debuff не е можел да бъде премахнат по никакъв начин, нито чрез dispel или пък mass dispel която използва един от класовете в играта. След около седмица всичко вече е оправено и върнато от нормалното, а общо засегнатите сървъри са 3 на брой.

А вие какво мислите за този ад, който се е състоял по това време? Какво бихте направили при подобен „инцидент“? Ако искате да ни споделите Вашето мнение, то тогава Ви каним в нашата гейминг група – Гейминг Зона (няма да Ви заразим с нищо, обещаваме).

Свали като WallPaper (Full HD).

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.