Книги

„Дъга” се завръща този декември!

Дъга

„Дъга“ се завръща с нова надежда за комикс културата в България и нов формат от артисти, готови да поемат щафетата. Списанието ще започне своя нов живот на 6 декември, по време на Софийския международен панаир на книгата в Националния дворец на културата от 19:00 часа. Ще приеме формата на антология …

Read More »

Първата е-книга-игра на български в мрежата вече е факт, приключението Ви очаква в „Мината на Орките“!

Ние от Technology.bg винаги сме приветствали съвременните и иновативни продукти, а днес ще Ви представим един точно такъв нов тип формат. Книгите-игри бяха голяма мания сред децата от 90-те и все още не са забравени, както чат-пат излизат и нови на хартия. Но усещането от старата мания избледнява и реално …

Read More »

Из пъстрия свят на „Кало Змея“ – Интервю с Милен Хальов

Кало Змея - Милен Хальов - Роман

„Кало Змея“ е първият издаден роман на Милен Хальов. Книгата има завладяваща история с интересни персонажи, които ще оцветят вашето съзнание и припомнят топли мигове от детството. Интервю с Милен Хальов: Здравей, представи се на нашите онлайн читатели. Аз съм Милен с така обсъжданата фамилия Хальов, която, както се оказа …

Read More »

Влиянието на Анджей Сапковски върху компютърните игри

Сапковски е роден през далечната 1948г. в Лодз, Полша. Завършил е икономика в Лодзкия университет и дълги години е работил като икономист в различни търговски предприятия. Започва литературната си кариера като преводач на научна фантастика.

Read More »

Метро 2033 – ревю

Годината е 2033, но това вече не е важно. По-голямата част от човечеството е загинала в ядрена катастрофа някъде около 2018 г. Малкото оцелели са се скрили в подземни скривалища, включително московското метро. Там ни отвежда авторът, Дмитрий Глуховски, за една история пълна с ужаси, но и надежда.

Read More »

Влиянието на Дмитрий Глуховски върху компютърните игри

Дмитрий Глуховски

Може да прочетете първата и втората ни статии, разглеждащи влиянието на Робърт Хайнлайн и Джон Р. Р. Толкин - бащите на научната фантастика и съвременното фентъзи - върху компютърните игри. А сега е ред на младия и талантив съвременен руски автор - Дмитрий Глуховски.

Read More »

Влиянието на Толкин върху компютърните игри

Ние, от гейминг екипа на Technology.bg, се заехме с нелеката задача да започнем серия от статии, проследяващи велики за времето си писатели и техния принос към световната гейминдустрия. Може да прочетете първата ни статия, разглеждаща влиянието на Робърт Хайнлайн върху компютърните игри. А сега е ред на Джон Толкин.

Read More »

Робърт Хайнлайн и влиянието му върху компютърните игри

Робърт Хайнлайн

С концепцията си за космическа мобилна пехота, Робърт Хайнлайн повлиява игри като Gears of War, Halo, Killzone и Quake. Насекомоподобната раса псевдо-арахниди (която кашимерията нарича неправилно "дървеници") пък намира своите наследници в тиранидите от Warhammer 40k и зергите от Starcraft.

Read More »