Junkrat

Talent Build of the Week: Junkrat

Миналата седмица представихме два talent build-а за Leoric. Тази седмица пък ще предложим три talent build-а за Junkrat. Той е ranged assassin герой в Heroes of the Storm от вселената на Overwatch, с афинитет към бомбите и експлозиите! Повече за бомбаджията може да научите от тази статия.

Junkrat като герой в Heroes of the Storm

Junkrat е ranged assassin, който може да се играе включително като solo laner. Липсата на мана и големият обхват на уменията му го правят силен избор за картите Infernal Shrines, Tomb of the Spider Queen, Cursed Hollow, Towers of Doom и Warhead Junction.

Специалитетът му („D“) се казва Total Mayhem. Когато Junkrat умре, от него изпадат пет бомби, всяка от които се взривява след 0,75 секунди и нанася по 250 точки щети.

  • Първото умение („Q“) на Junkrat се казва Frag Launcher. То му позволява да поразява противници от голямо разстояние, дори отвъд зоните, в които има видимост. Важно е да се знае, че самите бомби му дават видимост.
  • Второто му умение („W“) се казва Concussion Mine и представлява нещо средно между бомба и мина, която се активира дистанционно. Всеки поразен противников герой търпи щети и бива изблъскан в определена посока, в зависимост от положението си спрямо центъра на експлозията. Junkrat също може да бъде изблъскан от експлозията, но не търпи щети. Важно е да се отбележи, че мината не може да бъде разрушена от противника.
  • Третото умение („E“) се казва Steel Trap и позволява на Junkrat да заложи мечи капан на картата, който не може да бъде разрушен от противника. Ако противников герой мине през капана, той ще бъде хванат за две секунди и ще получи щети.

Първият му Ultimate RIP-Tire е добре познат на игралите Overwatch. Junkrat сваля гумата от гърба си и я пуска в движение след секунда и половина приготовление. Докато играчът контролира гумата, бомбаджията е неподвижен. Гумата има две умения – скок и експлозия. Скокът позволява да бъдат преодолени различни видове препятствия. Експлозията нанася щети само на противници и размерът им нараства към центъра ѝ.

Вторият Ultimate е Rocket Ride и дава възможност на Junkrat да приготви ракета за секунда и половина, да излети с нея и впоследствие да я взриви, „умирайки“ по време на експлозията. При тази фалшива смърт се изпълнява специалитетът. Пет секунди след експлозията Junkrat се появява в базата си, а фалшивата му смърт не дава точки опит на противника, нито се води смърт за любителя на експлозии.

Добри комбота и опасни противници

Junkrat се сработва добре с герои, които имат СС и могат да държат противника на едно място. Такива са ETC, Jaina, Malfurion, Uther, Diablo, Johanna, Arthas  и Muradin.

Любителят на експлозиите е особено уязвим срещу герои с голяма мобилност и/или burst. Такива са Greymane, Illidan, Tracer, Valla, Zeratul, Sonya и Tyrael.

Frag Launcher Talent Build

Този talent build превръща Junkrat в добър solo laner assassin, налагащ непрестанен терор над противниковия отбор. В зависимост от противниците, може да се наложи да смените някои от талантите. Подходящата заменка е точно една. На 16-о ниво може да смените Spread Volley с Endless Nades само в случай, че се справяте с целенето на противниците постоянно. В противен случай Spread Volley ще Ви свърши по-добра работа.

Junkrat

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да poke-вате противниковите герои с Q. Старайте се да не влизате в битка, без да имате Concussion Mine умението заредено, и не разчитайте да пускате капани по време на битка, но все пак при удобна ситуация, не се колебайте да го направите. Внимавайте да не развалите setup-а на съюзниците си с Concussion Mine.

Steel Trap Talent Build

Този talent build превръща Junkrat в нелош assassin, наказващ противниците, хванати в неговите мечи капани. Фокусът пада върху талантите за умението Steel Trap. Подходящите заменки са следните:

  1. На първо ниво – Put Some English On It вместо Bouncy Bouncy, в случай че не се справяте добре с рикошетите.
  2. На 16-о ниво – Endless Nades вместо Spread Volley, само в случай че се справяте с целенето на противниците постоянно.

Junkrat

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да poke-вате противниковите герои с Q и да ги хващате в капаните. Старайте се да изпълните Quest-a Gotta Trap ‘Em All възможно най-бързо, защото той Ви осигурява два допълнителни капана (общо три) и намалява cooldown-a на умението с три секунди.

Concussion Mine Talent Build

Този talent build превръща Junkrat в страхотен assassin, наказващ противниците с лошо позициониране. Фокусът пада върху талантите за умението Concussion Mine. Подходяща заменка е вече познатата – на 16-о ниво Endless Nades вместо Spread Volley, само в случай, че се справяте с целенето на противниците постоянно.

Junkrat

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да poke-вате противниковите герои с Q и да ги удряте с Concussion Mine. Старайте се да изпълните Quest-a Bonzer Hits възможно най-бързо, защото той Ви осигурява 40% повече щети за мината и 30% по-голям радиус на изблъскване на противниковите герои.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.