Cassia

Talent Build of the Week: Cassia

Миналата седмица представихме два talent build-а за Tyrael. Тази седмица продължаваме с три talent build-а за Cassia. Тя е ranged assassin герой в Heroes of the Storm от вселената на Diablo. Нейното любимо оръжие е копието, като разчита на него, за да се справи със своите противници. Пресъздаването на героинята в играта силно наподобява Javazon билда на амазонката от Diablo II.

Cassia като герой в Heroes of the Storm

Cassia е нелош убиец и се справя добре на карти, които са с boss push цели. Такива са Braxis Holdout, Haunted Mines, Infernal Shrines, Battlefield of Eternity, Dragon Shire, Garden of Terror, Tomb of the Spider Queen и Volskaya Foundry.

Специалитетът ѝ („D“) се казва Avoidance. Когато Cassia е в движение, тя има 65 точки броня срещу основни атаки. Изключително важно е да не спирате да се движите и да правите orb walking, т.е. след всяка атака да се движите по-малко, за да не спира действието на специалитета.

  • Първото умение („Q“) на Cassia се казва Lightning Fury. То позволява на Cassia да хвърли копие със светкавица в определена посока. При удар в противник, то нанася щети, а светкавицата от копието се разделя на две светкавици, които се движат перпендикулярно на първата и също могат да нанесат щети, ако ударят противници.
  • Второто ѝ умение („W“) се казва Blinding Light. То дава възможност на Cassia да заслепи всички противници в зоната на действие. А пасивната част на това умение е, че Cassia прави 20% повече щети на всички заслепени противници, независимо дали са били заслепени от нея, или от неин съюзник.
  • Третото умение („E“) се казва Fend и позволява на Cassia да удари многократно (за малък период от време) противниците в определена зона и да им нанесе щети.

Първият ѝ Ultimate е митичната кълбовидна мълния Ball Lightning. Cassia изстрелва кълбовидна мълния по зададен противников герой, нанасяйки му щети и прескачайки до друг близкоразположен противник. Ако такъв липсва, кълбовидната мълния може да прескочи на Cassia и да се върне на противника ѝ, без да ѝ нанася щети.

Вторият Ultimate е Valkyrie и дава възможност на Cassia да премести противников герой към себе си и да го зашемети за половин секунда. Всички противникови герои на пътя на избрания противник ще бъдат изблъскани настрани.

Добри комбота и опасни противници

Cassia се сработва добре с герои, които могат да заслепяват противниците и/или имат добри зашеметяващи умения. Такива са Johanna, ETC, Sonya, Varian, Artanis, Auriel и Lili.

Cassia е особено уязвима срещу герои, разчитащи на магии, и такива, които имат добри зашеметяващи умения. Такива са Kerrigan, Zeratul, Guldan, Kael’Thas, Kel’Thuzad, Jaina, Ragnaros и Valeera.

Fend Talent Build

Този talent build превръща Cassia в страхотен assassin, способен да ликвидира почти всяка цел, която е под 50% жизнени точки. Основен фокус тук пада върху талантите, свързани с умението Fend.

Cassia

В определени ситуации може да бъде по-добре да смените някои от талантите. Даденият talent build не претендира да е най-точният или най-добрият, това е билд, който аз използвам и за ниво platinum+ върши добра работа.

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да poke-вате противниковите герои с Lightning Fury и Charged Strikes, а когато усетите, че имате възможност да ликвидирате противник с Fend, да го направите.

Thunder Goddess Talent Build

Този talent build превръща Cassia в страхотен caster. Основният фокус пада върху талантите, свързани с умението Lightning Fury.

Cassia

В определени ситуации може да бъде по-добре да смените някои от талантите. Даденият talent build не претендира да е най-точният или най-добрият, това е билд, който аз използвам и за ниво platinum+ върши добра работа.

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра и постоянно наказвате противниците със светкавици! Нека знаят, че Зевс (или пък Тор, а защо не и Перун) е изпратил своята дъщеря в Nexus-a! Стараете се бързо да изпълните quest-a Thunderstroke и не спирате да бъдете агресивни през цялата игра.

Basic Attacks Talent Build

Този talent build е изцяло фокусиран върху основните атаки и позволява на Cassia да убие целия противников отбор в рамките на няколко секунди, ако съюзниците ѝ могат да осигурят групово зашеметяване. Ключови таланти тук са Charged Strikes, Martial Law и Titan’s Revenge.

Cassia

В определени ситуации може да бъде по-добре да смените някои от талантите. Даденият talent build не претендира да е най-точният или най-добрият, това е билд, който аз използвам и за ниво platinum+ върши добра работа.

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра и при всяка възможност наказвате противниците със светкавици и основни атаки! По всяко време използвайте Charged Strikes и внимавайте противниците със зашеметяващи умения да не се доближат. В противен случай почти сигурно умирате.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.