StarCraft Remastered

Blizzard пуснаха StarCraft безплатно

Надали има човек, който играе компютърни игри и не е чувал за StarCraft. Играта, която летя в космоса и закова четири рекорда на Гинес. Една от най-добрите стратегии на всички времена излиза през далечната 1998 година. В края на същата годината излиза пакетът от карти Insurrection, както и експанжънът Brood War. За първите 10 години от играта са продадени над 10 милиона копия. В Южна Корея играенето на StarCraft се превръща в национален спорт. До излизането на продължението StarCraft II през 2010 година е една от най-играните стратегии, макар и силно остаряла.

Patch 1.18

На 19 април тази година Blizzard Entertainment пуснаха нов patch за StarCraft и Brood War. Най-важната промяна в него е, че играта става напълно безплатна. Линк за сваляне от официалната страница може да намерите тук. Разбира се, самият patch включва и други промени като windowed mode, поддръжка на UTF-8, както и множество подобрения, за които повече информация може да намерите на предоставения линк.

Защо точно сега?

Вероятно се чудите защо Blizzard пускат играта безплатна точно в този момент, а не още когато пуснаха StarCraft II? Макар и ние да се чудим защо не го направиха по-рано, вече знаем отговора. През лятото на тази година се очаква да бъде пуснат remaster на играта. Remaster ще бъде направен не само на графиката, но също така на диалозите и цялото аудио в играта. Очаквайте 4К резолюции, zoom in и zoom out и страхотната оригинална музика с още по-добър звук. Освен това Blizzard обещават и други приятни изненади като стилизирани брифинги за мисиите. Не може да се отрече. че това е една чудесна новина за феновете на StarCraft вселената. Ако все още не се чувствате вдъхновени, то вижте видео клипа, който представиха от Blizzard:

StarCraft awaits

Нашият екип очаква с нетърпение пускането на remaster-a. А докато той излезе, имаме страхотната възможност да поиграем заедно и да се подготвим за битките през лятото! En Taro Adun!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.