Leoric

Talent Build of the Week: Leoric

Миналата седмица представихме един talent build за Diablo. Тази седмица продължаваме с два talent build-а за Leoric, the Skeleton King. Той е melee warrior герой в Heroes of the Storm от вселената на Diablo!

Leoric като герой в Heroes of the Storm

Leoric е solo laner warrior и се справя добре срещу комбинации с два или повече melee героя. Като силен solo laner се справя на карти, които изискват такъв. На това описание отговарят следните карти: Infernal Shrines, Sky Temple, Braxis Holdout, Tomb of the Spider Queen, Cursed Hollow, Dragon Shire, Garden of Terror, Towers of Doom и Warhead Junction.

Специалитетът му („D“) се казва Undying. Когато Leoric умре, се превръща в дух, който може да се движи, да разкрива и да забавя противниците. Дори може да работи за по-бързото си съживяване. Все пак имайте предвид, че когато той умре дава пълен брой точки опит на противниците.

  • Първото умение („Q“) на Leoric се казва Skeletal Swing. То му позволява да порази всички противници в зоната на действие със своя огромен боздуган и да забави скоростта им на движение. Ако Кралят на скелетите е под формата на дух, умението му само забавя противниците без да им нанася щети.
  • Второто му умение („W“) се казва Drain Hope и буквално извлича живота на противниковия герой, попаднал под действие на умението. Докато то е активно, Leoric взема процент от максималния живот на противниковия герой и дава същия процент на Краля на скелетите. Съответно умението нанася повече щети на герои, които имат по-голям брой жизнени точки, но самият Leoric винаги възстановява един и същ процент от своя максимум жизнени точки. Под формата на дух, умението позволява да скъсите периода за възраждане (cheat death) с 10%.
  • Третото умение („E“) се казва Wraith Walk и позволява на Leoric да пусне своя дух на разходка и впоследствие да се появи на неговото място.

Първият му Ultimate е Entomb. Кралят на скелетите създава гробница на посоченото място, която остава като непреодолим терен за четири секунди. Герои с умения за телепорт и прескачане на неопреодолим терен могат да избягат.

Вторият Ultimate е March of the Black King и дава възможност на Leoric да възстанови жизнени точки и нанесе щети на противниците. По време на умението Кралят на скелетите нанася три удара със своя боздуган. Всеки удар причинява 250 точки вреда, а всеки ударен герой възстановява 12% от максималните жизнени точки на Leoric.

Добри комбота и опасни противници

Leoric се сработва добре с герои, които имат setup магии, доста СС и/или доста burst. Такива са ETC, Jaina, Malfurion, Kael’Thas, Kel’Thuzad и Valla.

Кралят на скелетите е особено уязвим срещу ranged герои с голяма мобилност и/или burst. Такива са Greymane, Varian, Illidan, Tracer и Valla.

Drain Hope Talent Build

Този talent build превръща Leoric в solo laner warrior, налагащ непрестанен терор над противниковия frontline. В зависимост от противниците може да се наложи да смените някои от талантите. Подходящите заменки са няколко. Започваме с тази на четвърто ниво. Изберете Ghastly Reach вместо Kneel Peasants!, в случай че в отбора вече има герой, който ще бъде solo laner. На седмо ниво е уместно да смените Willing Vessel с Hopelessness, ако играете срещу противников отбор с 3 или повече ranged герои. При същите условия ще бъде добре да смените Unyielding Despair с Hardened Bones на 13-о ниво. На ниво 20 може да предпочетете да смените Death March с Burning Despair, ако противниците не фокусират вас и не се нуждаете от допълнително възстановяване на жизнени точки.

Leoric

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да poke-вате противниковите герои с Q и W. Винаги се старайте да спасите съюзник дори с цената на собствения си живот, тъй като вие ще се възродите по-бързо от него.

Basic Attack Talent Build

Този talent build превръща Leoric в нелош warrior, налагащ противниковия frontline със своя боздуган непрестанно. В зависимост от противниците може да се наложи да смените някои от талантите. Подходящите заменки са точно две. На четвърто ниво изберете Ghastly Reach вместо Kneel Peasants!, в случай че в отбора вече има герой, който ще бъде solo laner. На седмо ниво ще бъде подходящо да смените Willing Vessel с Hopelessness, ако играете срещу противников отбор с три или повече ranged герои.

Leoric

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да poke-вате противниковите герои с Q,  W и основни атаки . Винаги се старайте да спасите съюзник дори с цената на собствения си живот, тъй като вие ще се възродите по-бързо от него. Quest-ът на ниво 16 е много важен, така че се старайте да го изпълните бързичко.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.