SEA Game Indie Pitch

Стартира конкурс SEA Game Indie Pitch за създатели на видео и мобилни игри в България

Ако сте малко независимо game dev студио или ентусиаст в сферата на видео и мобилните игри, създали сте игра, за която вярвате, че има потенциал да бъде харесана от геймърите, то сте добре дошли в първото издание на конкурса за независими разработчици на видео игри SEA Game Indie Pitch. Конкурсът е част от четиридневния game dev маратон – SEA Game Jam, който включва още конференция с топ лектори от бранша и 48 часов хакатон.

Повече за конкурса SEA Game Indie Pitch

SEA Game Indie Pitch ще се проведе на 6 март от 10:00 ч. в Икономически университет – Варна.

Победителите в конкурса ще получат уникалната възможност да представят играта си пред професионалисти от game индустрията на едно от най-големите изложения за инди студиа в региона, част от международната конференция Dev Play 2022, която се провежда в Букурещ. Проекти, оценени като перспективни от екипа на Zariba и журито на конкурса, могат да получат финансиране за разработка на играта си. Организатори на състезанието SEA Game Indie Pitch са българското студио Zariba, а сред журито са имена на признати професионалисти от бранша, между които Танко Шокеров (Gameloft Sofia), Антони Христов (Arc Academy), Тодор Панайотов (Varna Lab) и Радостин Петров (Zariba).

“Вярваме, че в България има много талантливи създатели на игри, и се надяваме чрез конкурса SEA Game Indie Pitch да достигнем до тях, да ги подкрепим и да работим в посока изграждането на среда, която да стимулира тази индустрия.” – коментира Радостин Петров, основател и собственик на Zaribа. – “Глобалният пазар на игри се очаква да достигне 256,97 милиарда долара до 2025 г. и се надявам България да е част от тази тенденция.”

За участие в SEA Game Indie Pitch са поканени студиа и екипи до 5 човека, а разработка на играта, с която кандидатстват, трябва да е започнала максимум преди 2 години и да няма външно финансиране. Дори кандидатите да не отговарят на някое от горните условия, те са добре дошли да се включат в събитието, а екипът на Zariba и SEA Game Jam ще оцени индивидуално допустимостта на всеки един от проектите.

За организаторите:

Създадена през 2007 г., Zariba стартира като амбициозна гейминг компания, която първоначално трупа опит и експертиза, работейки по проекти на Walt Disney и реализирайки успешни партньорства с големи имена в индустрията като LG, Samsung, Какао, Hartzourd, Upjers и много други.

След 2010 г. компанията се профилира в разработване на собствени мобилни игри, които жънат успех по всички пазари с над 100 милиона тегления.

Можете да споделите коментари и впечатления с нас в нашите групи – Технологичното Общество на България и Гейминг Зона. 🙂

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.