За нас

Какво е Technology.bg и каква е нашата цел?

Technology.bg е проект, създаден от широк и разнообразен екип от професионалисти, любители и ентусиасти в различни области на технологиите.

Днес всичко в живот ни се върти около технологиите. Всички сме във Фейсбук, телефоните и компютрите са неизменна част от живота ни. Ежедневно се сблъскваме с предизвикателства от тип „Как да направя това или онова и каква технология да използвам за целта”. Затова информацията и материалите, които създаваме в Technology.bg са полезни за всички нас. Те отразяват практическите решения на тези предизвикателства под формата на видео материали, статии и други.

Целта на проекта е да изградим едно сплотено общество, в което могат да участват всички, които се интересуват от използването и прилагането на технологиите в живота и в бизнеса без разлика от пол, възраст, обем на знания в дадена област или пък ниво на професионализъм.

Какво предлага сайта Tehnology.bg?

Технологични новини и статии

Да, много други сайтове правят същото, но ние смятаме, че нито един подобен проект не може да мине без подобна част. Разликата между нас и останалите технологични сайтове е в това, че ние се стараем да представяме алтернативни гледни точки, да не претупваме материалите и най-вече имаме предимството да си избираме теми, по които имаме знания и които ни е приятно да отразяваме.

Интервюта

И тук, както при новините, положението е почти същото. Големите личности се отразяват от всички. Нашата цел обаче ще бъде друга – да интервюираме участниците в екипа, съмишлениците, помагачите и хората, които биват полезни на обществото. Всеки от нас ще може да се представи по подобаващ начин, да разкаже своята визия за Technology.bg, да сподели подробности относно работата и отговорностите, които е поел в екипа и други.

Събития

Ние сме отворени към всякакъв вид технологични събития, стартъпи, обучения, презентации и т.н. Фокусът ни е върху това да изградим подобаващи партньорства с всички личности, фирми и организации, които спомагат за развитието на технологиите в България.

Практически съвети / HowTo материали

Ще се стремим да създаваме аудио и видео материали за всяко нещо, което би могло да представлява интерес за обществото ни. Ще се стараем да отразяваме всеки процес, нужен за създаването на проекта, с подобаващо видео. Материали като:

 • „Какъв уебсайт ни е нужен за целите на проекта”,
 • „Каква организация е нужна за завъртане на колелото”,
 • „Колко човека са ни нужни за да можем да работим качествено”,
 • „Какъв хардуер и софтуер да изберем за работната среда на проекта”,
 • „Какъв хостинг ще ни е необходим”,
 • „Как да запазим и защитим авторските права на проекта и потребителите в него” ,
 • „как да регистрираме фирма и всички легални предизвикателства покрай това”,

Всички тези теми вече са описвани по един или друг начин, но никога не са показвани на практика. Нашата цел е точно такава – в реално време да документираме процеса по развитие на проекта.

Забавление

Ясно е, че освен работата, трябва да има и майтап. Всякакви технологични вицове, случки, интересни задачки, карикатури и т.н. ще намират място на страниците на нашия сайт

Кои сме ние и кой ни управлява?

Ние сме независим екип, не сме част от някоя голяма медийна група и затова развитието на Technology.bg зависи изцяло от неговите потребители, партньори и съмишленици. Ние на практика сме Вие!

Екипът ни е изграден от програмисти, SEO специалисти, маркетингови експерти, графични дизайнери, художници, карикатуристи, музиканти, композитори, журналисти, копирайтъри, фрийлансъри и други. Екипът ни се увеличава непрекъснато и срещаме само симпатии и нови съмишленици! Повече информация за нас можете да видите тук > Екип

Как мога да се присъединя?

Ако идеята на сайта ви харесва, вие можете да се присъедините към нас и да се включите в изграждането на Technology.bg. Ако:

 • споделяте нашият ентусиазъм;
 • виждате потенциал в Technology.bg;
 • сте специалист в дадена област и имате желание и доза свободно време, които бихте желали да оползотворите в името на технологичното общество в България;
 • имате идеи как да развием Technology.bg за да бъде максимално полезен;
 • видели сте нещо нередно и искате да ни го покажете

можете да се свържете с нас, по най-удобният за Вас начин. Нашите контакти са навсякъде из уебсайта.

Какво може да направите?

 • Вие имате пълната възможност да участвате, допринасяте, критикувате, партнирате, изказвате мнение по абсолютно всички детайли от развитието на проекта.
 • Ние нямаме фиксиран бюджет и финансиране. Правим всичко доброволно и плащаме от джобните си за всичко, което не можем да направим сами.
 • При нас няма фиксирано работно време. Работим когато можем, колкото можем – но винаги с удоволствие и ентусиазъм, защото правим само това, което ни харесва и нищо друго!
 • Всеки от нас има основна работа, която отнема солидна част от времето ни и това, което ни кара да работим е добрият екип и взаимопомощта, която оказваме едни на други.

Проектът се реализира изцяло на доброволчески начала! Technology.bg е един социален експеримент, с който искаме да докажем, че подобно начинание би могло да просъществува и да остави своя отпечатък в Интернет пространството.

Прочетете повече за това какво може да ви мотивира да участвате в нашия проект в страницата Какво печеля, ако се присъединя към екипа на Techology.bg?

  Вашият Email

  Текст