Johanna

Talent Build of the Week: Johanna

Миналата седмица представихме три talent build-а за Ragnaros. Тази седмица продължаваме с още три talent build-а за Johanna. Тя е melee warrior герой в Heroes of the Storm от вселената на Diablo.

Johanna като герой в Heroes of the Storm

Johanna е един от лесните за научаване герои в Heroes of the Storm. Тя е особено подходяща за почти всичко карти, с изключение на Warhead Junction. Отличава се с много голяма устойчивост, възможност да игнорира crowd control и 25 точки броня срещу основни атаки. Нейните слабости са свързани с липсата на burst щети и сравнително малка мобилност (ако не бъдат избрани такива таланти). Johanna се сработва добре с герои като Kael’Thas, Gul’dan, Jaina, Kel’Thuzad, Artanis, Muradin, Cassia и Ragnaros. Тя няма естествени врагове, но имайте предвид, че Varian може да чупи щитовете ѝ, ако е избрал подходящия талант.

Специалитетът ѝ („D“) се казва Iron Skin. Когато Johanna активира умението, то ѝ дава щит за четири секунди и unstoppable, т.е. имунитет към cc (crowd control). Ето какви са уменията на Johanna:

  • Първото ѝ умение („Q“), Punish, позволява на Johanna да удари по всички цели в дадена зона, нанасяйки щети на всички противници в зоната на действие. В допълнение всички те имат забавена скорост на движение.
  • Второто ѝ умение („W“) се казва Condemn. То дава възможност на Johanna да придърпа всички противници около нея в непосредствена близост, нанасяйки им щети и зашеметявайки ги за 0.25 секунди.
  • Третото умение („E“) се казва Shield Glare и позволява на Johanna да заслепи за секундa и половина противникови герои в зоната на действие. Нанася и малки по размер щети на заслепените противници.

Първият ѝ Ultimate е Falling Sword. Johanna се вдига в небесата и след две секунди се приземява в избрана зона, нанасяйки щети, зашеметявайки противниците в зоната за 0.2 секунди и забавяйки скоростта им на движение с 50% за три секунди. Може да се използва за initiation или escape.

Вторият Ultimate е Blessed Shield и превръща Johanna в Captain America. Умението позволява на Johanna да хвърли щит в определена посока. Ако щитът порази противник, той търпи щети и бива зашеметен за секунда и половина. Ако в близост до него има други противници, щитът може да удари и тях, нанасяйки им щети и зашеметявайки ги за 0.75 секунди.

All-around Talent Build

Този talent build превръща Johanna в страхотен танк срещу противникови отбори, които са сравнително добре балансирани, т.е. не залагат главно нито на основни атаки, нито на магии, нито на СС.

Johanna

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да обирате щетите, които противниците насочват към Вашите съюзници. При всяка удобна ситуация удряте с основна атака противников герой, пускате „W“, после „Q“, отново нанасяте основна атака. Когато се наложи да се приближите бързо или да избягате от противниците, използвате „W“.

Blind Talent Build

Този talent build превръща Johanna в добър герой срещу противници, разчитащи на основни атаки и много backline герои. Неговата цел е да повиши възможността на Johanna да защитава себе си и своите съюзници от основните атаки на противниците. Фокусът пада върху умението „E“ – Shield Glare.

Johanna

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра и използвате всички средства, за да наказвате противниците. Старайте се да обирате щетите, които противниците насочват към Вашите съюзници и не се колебайте да заслепявате противниковите герои, които разчитат на основни атаки, за да атакуват. Такива герои са Illidan, Valla, Zul’jin и други.

Anti-melee Talent Build

Този talent build превръща Johanna в страхотен герой срещу melee противници. Целта тук е да се повиши възможността на Johanna да поразява всички герои около нея и същевременно да стане още по-корава и трудна за убиване. Фокусът пада основно върху две умения: „Q“ – Punish и quest-a към него на 7мо ниво и „D“ – Iron Skin.

Johanna

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра, като целта Ви отново е да обирате щетите на противниците. Старайте се да хващате почти всички противникови герои с „W“, а след това бързо им нанесете удар с „Q“. Използвайте „E“, когато противниците фокусират Вашите съюзници.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.