Arcana Magica – бордовата игра, в която покер и Таро се свързват

Екип от млади, мотивирани и очевидно поразително креативни българи, създаде бордовата игра Arcana Magica, където битките се водят с пленителното съчетание на покер и Таро. Премиерата ѝ в Kickstarter стартира на 9 септември 2020 г., и ще продължи до 2 октомври 2020 г.

Накратко, Arcana Magica представлява игра на карти за 2-4 играчи, при която в битка се използват покер и Таро тесте. Arcana Magica представя картите Таро в контекста на съвременните бордови игри – резултатът е бърза, много състезателна игра. Играчи над 12 години ще успеят за около 60 минути да я завъртят, а после пак и пак.

Как се играе Arcana Magica?

Играчите създават своите армии от Таро и ги използват, за да вземат трофеи от своите опоненти и да пленят техните дивизии. Битките, водени с хвърлянето на пет различни зара, определят победителите и загубилите.

Играта се развива в четири основни действия:

Призоваване (Summoning):

Армиите се създават с призоваване, при което играчът „купува“ карта Таро от Галерията на Сенките (Shadow Gallery) чрез покер карти със съответната стойност (число върху картата).

Активиране (Activation):

В това действие играчът атакува армията на противника. Хвърлят се зарове, според активираните от играча карти, и се атакува картата най-отляво в армията на опонента. Ако стойността на хвърлените зарове е равна на или по-голяма от атакуваната карта, тя става трофей на играча. Също така може да бъде „убита“ следващата карта, ако стойността на хвърлените зарове е двойна на тази на следващата карта вляво.

Придвижване (Move):

В началото на рунда играчът може да премести картата най-отляво да бъде последна (да се намира най-отдясно). По този начин пази своите карти и прави армията си по-силна.

Изхвърляне на карти (Discard):

В края на своя ред играчите имат възможност да запазят или изхвърлят които карти от своите пожелаят.

Какво ще открием в кутията на Arcana Magica?

  • Таро тесте – 22 „важни“ карти
  • Покер тесте – 58 „дребни“ карти
  • 7 стандартни многостенни зарове тип D&D
  • 4 токена „Армагедон“
  • 1 токен за първия играч

компонентите на Arcana Magica

Откъде може да бъде закупена?

За момента играта се предлага само в платформата за набиране на финанси Kickstarter. Тя е изцяло самофинансирана от създателите си. Причините да подкрепим играта са много – тя е дело на талантливи българи, има истински интересна концепция, но и имаме уникалния шанс да участваме в процеса по изпипването ѝ.

Вземете своето копие на Arcana Magica и подкрепете талантливите ѝ създатели тук. 

Заповядайте в нашата група Гейминг зона, за да обсъдим тази и всички останали игри, за които можете да се сетите, а защо не и да играем заедно? Дотогава разгледайте и видеото на Антоан Попов, показващо и нагледно играта и нейните правила:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иванина Минкова

Вярваща в бога на постоянните въпроси и отговори, аз съм на кръстоносен поход за добавената стойност и любимият ми въпрос-оръжие е "Защо". За да отговоря на него за себе си и за всички останали, се обърнах към четенето и писането. Ето ме днес, copy, content и creative writer, за когото знанието никога не е достатъчно.