Гари Гигакс карикатура заглавно изображение

Dungeons & Dragons игра в чест на Гари Гигакс

На 27 Юли 2022 г. създателят на Dungeons & Dragons щеше да навърши 84 години – осмели се да се включиш и оцелееш в най-епичното творение на Гари Гигакс „The Temple of Elemental Evil“ заедно с твоите приятели, при това напълно безплатно, и в най-добрата VTT платформа Fantasy Grounds Unity!

Гари Гигакс

Гари Гигакс още приживе е наричан баща и създател на настолните ролеви игри. Роден в Чикаго, САЩ през 1938, тази година на 27 Юли геймърският свят ще отбележи 84 години от неговото рождение. Макар, че този творец ни напусна на 4 Март през 2008, неговото дело все още се помни и най-голямата негова игра D&D от всички, които е писал, все още се играе и развива успешно. Нещо повече, играта на Гари Гигакс Dungeons & Dragons придобиваше все нови и нови измерения и се видоизмени доста от началния проект на нейния създател от нейната фактическа поява през 1974.

Но до 50-тата годишнина от играта през 2024 все още ни делят цели две години, а сега целта е друга. Днес Ви предлагаме да се включите в онлайн ролева игра, посветена на рождения ден на създателя на D&D, която ще се проведе в най-добрата VTT платформа Fantasy Grounds. Именно там играчи и герои ще премерят сили, магии и умения, за да разкрият тайната на „The Temple of Elemental Evil“ – огромен подземен лабиринт, пълен със загадки, чудовища и капани!

Условия за участие в „The Temple of Elemental Evil“.

Играта ще протече изцяло онлайн с оглед в нея да могат да участват хора отвсякъде. Все пак, в нея ще се играе с българи и на български, като участието е напълно безплатно. Ето и още детайли:

  • За да се запишете трябва да изпратите имейл на info@dungeon-factory.net.Изпратете Вашето име или nick, а също nick в Discord, тъй като основната комуникация ще бъде през тази платформа, но без камера, а само с микрофон.
  • Всички герои ще са от 1-во Ниво при възможност от всякакъв избор на раси и класове. Виж по-долу за класическата ревизия на Гари, по която ще се играе.
  • Самата игра, като визуална част с токени, аватари, зарове и прочее, ще се проведе във VTT платформата Fantasy Grounds Unity. Въпреки, че платформата е платена, всички участници ще получат възможност да играят за това приключение напълно безплатно. За целта ще трябва да си създадете акаунт в официалния Форум на Fantasy Grounds на следния адрес: https://www.fantasygrounds.com/forums/
  • В играта ще се играе на официалния сетинг по „The Temple of Elemental Evil“, предвиден за VTT Fantasy Grounds в Steam.

Обърнете внимание, че сетингът на Гари Гигакс е в серията за Fantasy Grounds, но за D&D Classic и НЕ включва правилата по 5Е, а оригиналните правила на автора по първото и класическо D&D издание. За нас, като организатори, тази промяна е само козметична, но ако вече играете по 5-то издание на D&D, и решите да се включите, ще откриете един съвсем нов и класически начин за игра, наложен повече от 25 години и в зората на D&D.

Разбира се, ако досега не сте играли на D&D, числото на ревизията няма чак такова значение, но дори тогава няма да има проблем да се включите и да задавате въпроси на Водещия, който ще има готовност да обясни напълно всичко.

Защо просто не се играе по 5Е и ревизията да е ясна за всички?

Самият сетинг „The Temple of Elemental Evil“ в Steam е създаден именно с механики, чудовища и статистика за D&D Classic, а от друга страна, и то много важна страна, играта е в чест на Гари Гигакс и затова вариантът е именно класическата D&D игра. Благодарим Ви, ако оценявате къде точно е тази разлика!

За всички останали въпрос и записвания, пишете смело на нашата поща info@dungeon-factory.net и ще получите отговор лично от Водещия на събитието. Свържете се с нас още днес, тъй като само първите 8 записали се участника ще могат да участват.

Датата и самият график на провеждане ще се синхронизира в Discord между всички участници. Вероятната дата за първата игрова сесия ще бъде в уикенда след 27 Юли, около 29 и 31 Юли в петък, събота, или неделя. При желание, играта ще може да продължи и след тази дата. Предварителното познаване на ролевите игри е препоръчително, но не и задължително условие. Всеки един от Вас, който иска да открие този прекрасен сетинг на Гари, може да ни пише.

Включете се в играта и изживеейте приключение, което малцина са играли на български и в България! И разбира се, присъединете се към нашето гейминг общество – Гейминг зона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)