Messenger

Как да изтеглите историята на чата във Facebook Messenger?

Има много причини, поради които може да искате да изтеглите историята си от чата във Facebook Messenger. Може да искате да запазите определен разговор в приложението или просто да имате резервно копие извън социалната мрежа. Може би вие също сте един от #deletefacebook хората, които възнамеряват да изтрият профила си, поради което търсите начин да архивирате данните си до този момент.

Добрата новина е налице. Facebook вече предлага опцията да изтеглите само конкретни данни или пък всичко, което някога сте писали. Това означава, че можете да избирате какъв тип информация искате да свалите (съобщения, публикации, снимки и други…) и какъв точно период от време трябва да обхване това изтегляне.

Изпълнете следните стъпки, за да изтеглите и запазите историята на чата си във Facebook Messenger.

Инструкции

Следвайте тези инструкции, за да поискате копие от разговорите си в Messenger от Facebook директно от профила си в социалната мрежа. Можете да направите това както на телефона чрез мобилното приложение, така и с помощта на настолната версия.

Стъпка 1

Отворете своя Facebook акаунт и кликнете върху малкия триъгълник в горния десен ъгъл на екрана (1), за да отворите „Настройки“ (2). След това кликнете върху „Вашата Facebook информация“ (3) и след това върху „Изтеглете копие от вашата информация…“ (4).

 

 Снимки: zapptales.com

Стъпка 2

На тази страница можете да изберете данните, които искате да изтеглите от Facebook.

Първо кликнете върху „Премахване на всички“ (1). След това маркирайте квадратчето в секцията „Съобщения“ (2), за да изтеглите само чатовете. И накрая, просто кликнете върху „Създаване на файл“ (3) в горния десен ъгъл на екрана.

След това Facebook ще подготви изтеглянето на вашите съобщения. Този процес може да отнеме до около 15 минути, в зависимост от броя и размера на разговорите ви.

 

Стъпка 3

След като разговорите ви са готови за изтегляне, Facebook ще ви изпрати „Известие“ (1). Кликнете върху него, за да отворите резюмето за изтеглянията. Кликнете върху „Изтегли“ (2), за да запазите копие на вашите Facebook чатове на компютъра.

Това е!

Следете Technology.bg, за да получавате още съвети от света на технологиите!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.