Семейство Симпсън

10 пъти, в които „Семейство Симпсън“ „предсказва“ бъдещето

Винаги сме обичали този сериал! Досега не сме виждали нито скучна серия, нито знак, че идеите на създателите се изчерпват. Въпреки жанра и факта, че на пръв поглед напомня на детско филмче, шоуто ни дава много причини да се замислим за неща, които са по-големи от нас. Ще ви покажем десет пъти, в които „Семейство Симпсън“ „предсказва“ бъдещето с невероятна точност, което е доста подозрително, ако трябва да сме честни.

Естествено, създателите казват, че това са абсолютни случайности и просто уцелени предсказания. Ние пък мислим, че създателите на сериала са пътуващи във времето. Сериозно! Ако не знаете за какво говорим, долупосочените факти ще ви накарат да се замислите над нашето твърдение.

ГМО

Генетично модифициран организъм. Абе, бате, шантави домати просто.

През 1999 г. в епизод 5 от сезон 11 Симпсънови се местят в провинцията, `щото нещо ги дразнеше в града ли, прогониха ли ги – убийте ни, не помним. Както и да е. Тогава засаждат домати, примесени с нещо ядрено от централата, в която Хоумър работеше (и това не помним какво беше).

Резултатът беше суперпристрастяващи домати, които наподобяваха ГМО.

Почти петнадесет години по-късно в Япония се появяват няк`ви суперизчанчени домати. Това, разбира се, се случва в близост до ядрена централа.

Дали „Семейство Симпсън“ „предсказват“ бъдещето тук? Възможно е и да е случайност. Продължаваме нататък.

ГМО - Семейство Симпсън

 

Фалшифицирани избори

През 2008-а, в специалния епизод за Хелоуин, Хоумър се опитва да гласува за Барак Обама, но гласът му е зачетен за друг кандидат-президент.

Американски гражданин заснема как машината за гласове променя избора му по абсолютно същия начин, по който и „Семейство Симпсън“ „предсказва“. Тук вече сме малко скептични към възможността това да е случайност, но пак е възможно.

Фалшиви избори - Семейство Симпсън

 

Smart Watch

През 1995 г. в 19-и епизод на 13-и сезон се показва бъдещето. В него Лиса има годеник, който комуникира с други хора чрез своя часовник. Копчетата на анимационната версия отпреди двадесет и три години много наподобяват „умните“ часовници, които Аpple произвежда в днешно време.

Започва да става прекалено близо до реалността, че да е случайност. Започнахте ли да размишлявате над пътуването във времето? Още не? Нека видим какво Симпсъните „предсказват“ по-натам.

Умни часовници

 

Аутокорект

През 1994-та хулиганите от училището в Спрингфийлд имат смартфон с ябълка на него. След изписването на „Beat up Marthin“ (Да набия Мартин) машината поправя написаното на „Eat up Martha“ (Да изям Марта).

Това, което ни озадачава, е, че тогава Apple е произвеждал само компютри и дори създателите му все още не мислят за производство на телефони. Първият iPhone е пуснат в продажба през 2007-а г.

Аутокорект - Семейство Симпсън

 

Мазнина

През 1998 г. Хоумър краде използвана мазнина, за да изкара пари от нея. Петнадесет години по-късно крадци правят абсолютно същото нещо със същата цел. Не може малоумщина на такова висше ниво да се уцели случайно!

Кражба на мазнина - Семейство Симпсън

 

FaceTime (Видео разговори)

През 1995-а епизодът отново показва бъдещето. В него телефоните имат функцията за видео разговор. Съмняваме се тогава някой да е мислил как да изобрети нещо подобно. Най-вероятно е щял да бъде изпратен в лудница и забравен от Бога.

Фейстайм - Семейство Симпсън

 

Ебола

През 1997-а Мардж държи детска книга на име „Любопитният Джордж и вируса Ебола“. Разбира се, еболата е съществувала и преди 21 години, но повечето фенове смятат, че това е едно от нещата, с които „Семейство Симпсън“ „предсказва“ бъдещето, като намекват за разпространението на вируса, което се случи преди четири години.

Ебола - Семейство Симпсън

 

11.09.2001 г.

Дълго мислихме дали да сложим тази трагедия в статията, но все пак виждате нашето решение.

През 1997-а в епизода „Хоумър срещу Ню Йорк“ Лиса пък държи списание, чиято цена, както виждаме, е 9$. На фон виждаме Ню Йорк, като кулите близнаци образуват 11. 9/11. Излишно е да казваме какво се случва четири години по-късно.

Почит към загиналите и семействата им.

911 - Семейство Симпсън

 

Гласовете от изборите

Разбира се, както всичко дотук, „Семейство Симпсън“ познава и това, но с невиждана точност. Това е картата на щатите, чиито граждани масово подкрепят един от двамата кандидат-президенти – Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп.

Както и сами виждате – не са уцелили само няколко щата, които се намират горе вдясно на картата. Ако досега ви е било трудно да повярвате, че има хора, пътуващи във времето – то сега едва ли сте толкова недоверчиво настроени към предположението.

Карта - Семейство Симпсън

 

 Доналд Тръмп – най-голямото „предсказание“ на „Семейство Симпсън“

През 2000-ата „Семейство Симпсън“ „предсказва“ бъдещето отново. Тръмп става президент, както те показват, и това се случва петнадесет години по-късно. Отново с невероятна точност те познават две случки, включващи сегашния президент на Съединените американски щати.

По думи на създателите, Тръмп като президент на САЩ било най-логичното нещо, след като станало ясно, че Америка върви надолу. Не виждаме как по пътя на логиката ще предскажеш тия снимки, човек, ама щом казваш…

Доналд Тръмп - Семейство Симпсън Тръмп за президент - Семейство Симпсън

 

******

Това бяха десет от най-големите предсказания на „Семейство Симпсън“, които по-късно са се оказали истина.

Какво е вашето мнение?

Взимайки под внимание досегашната точност на шоуто, вярвате ли, че то ще продължи да „предсказва“ бъдещето?

Авторът например помни един епизод, в който извънземни оплождат земните жени, за да се получат хибридчета.

Само споменаваме…

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?