Varian

Talent Build of the Week: Varian

След като миналата седмица започнахме с два talent build-a за Thrall, тази седмица продължава с цели три talent build-a за Varian. Той e първият multiclass герой в Heroes of the Storm и е от вселената на WarCraft. Няма нужда да споменавам, че и той е един от любимите персонажи на феновете.

Varian като герой в Heroes of the Storm

Специалитетът му се казва Heroic Strike. Всеки 18 секунди атаката на Varian нанася критична вреда (critical strike), a всяка базова атака намалява cooldown-a на тази критична вреда с 2 секунди. Първото умение се казва Lion’s Maw, нанася вреда и забавя всички противници в права линия. Второто умение се казва Parry и блокира всички противникови basic атаки за 1,25 секунди. Има два charge-a. Третото умение се казва Charge. Varian се впуска с бърза скорост към избрания противник, нанася му точки вреда и забавя скоростта му на движение за 1 секунда.

Първият му Ultimate се нарича Taunt и принуждава избран герой да атакува Varian за 1,25 секунди. Пасивно увеличава броят жизнени точки на Varian с 30%.

Вторият Ultimate се казва Colossus Smash. Varian атакува избран герой, скачайки до него, нанася му точки вреда и намалява бронята му с 25 точки. Пасивно увеличава точките вреда на атаката на Varian със 100%, но намалява за постоянно с 10% жизнените му точки.

Третият Ultimate се казва Twin Blades of Fury и прави следните неща: увеличава секундите, които всяка базова атака на Varian сваля от cooldown-a на Heroic Strike до 9, увеличава скоростта на атака със 100%, увеличава скоростта на придвижване с 30% след удар по противник, но намалява точките вреда на атака с 20%.

Fury talent build

Varian е един от най-гъвкавите герои в Heroes of the Storm. Това е и една от причините Blizzard да го направят Multiclass, а не просто Warrior, тъй като той може да изпълнява цели 3 роли, и се справя доста добре с всяка от тях – танк, убиец и дуелист. Първо ще се спрем на дуелиста, или Fury talent build. Ключовите pick-ове за talent-и са 7 и 10, останалите подлежат на промени в зависимост от специфични ситуации.

Fury Varian

Как да играем с този talent build?
Основната сила тук е свързана с дуелите и възможността за бързо и лесно солово подчиняване на различните наемници по картата. След 10-то ниво може сами да се справите с всички наемници, а и почти с всеки самотен противник. В групови битки влизате след танка и вашата цел е backline-a на противника – неговите магьосници и далекобойни противници.

Colossus Smash talent build

Colossus Smash превръща Varian в много добър инициатор на битки. Намаляването на бронята на противника създава възможност за мигновено унищожаване на противници, които са на грешното място в грешното време.

Colossus Smash Varian

Как да играем с този talent build?
Основната сила тук е свързана със създаване на предпоставки за изваждане на противници от битката за пренебрежително малко време. В групови битки се концентрирате върху магьосниците и убийците на противника като combo-то е следното – Banner of Dalaran -> Colossus Smash -> Lion’s Maw -> Charge, като между всяко от уменията може да нанасяте и по една-две атаки. Този build прави героя изключително чуплив, тъй че избирайте момента да се включите в битка изключително внимателно.

Tank talent build

Този build превръща Varian в един от най-добрите танкове в играта. Имате страхотен арсенал от умения, които позволяват дълго време да сте най-отпред във всяка битка и да тормозите противника.

Tank Varian

Как да играем с този talent build?
Стоите отпред и пазите вашите съюзници от всичко, което можете. Вашата основна цел е да възпрепятствате противниковите магьосници и убийци да се фокусират върху вашите такива. При всеки удобен случай използвате умението Lion’s Maw, за да забавите противниците, а при нужда използвате Charge, за да стигнете до тях, а след това – Taunt, за да ги принудите да фокусират Varian, а не някой друг герой.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.