Truckman

Създадоха супергерой Truckman в чест на шофьорите на камиони

Truckman e “рожбана аниматора и риалити звезда Неделчо Богданов и е без аналог в света

 Първият в света супергерой – шофьор на камион е създаден от български екип, начело с аниматора и риалити звезда Неделчо Богданов. Truckman бе представен на Спасовден – професионалния празник на шофьорите, като специален подарък за гилдията. Той е “звездата” в 24 стикера за социалните мрежи, които пресъздават основни работни ситуации и култови реплики.

Те вече са достъпни на български и английски език и могат да бъдат използвани безплатно в най-популярните приложения за комуникация от близо 100 000 български и милиони професионални шофьори по света. Организаторите планират да създадат и супер героинята Truckwoman, като част от насърчителна кампания за привличане на жени към професията, която все още се смята до голяма степен за запазена мъжка територия.

Екипът зад Truckman

“Truckman е създаден в чест на всички професионални шофьори, с намигане и доза хумор, но и с огромно уважение към работата им, която е много тежка и отговорна. Хората не си дават сметка, че шофьорите на камиони наистина са супергерои, защото всеки ден те се борят с различни предизвикателства, за да ни доставят всичко – от хляба до лекарствата.”, обяснява Веселин Стоянов, основател на водещата българска транспортно-логистична компания TRASNPRESS, която е инициатор на проекта. “За мен шофьорите ни са Superman, Batman и Ironman в едно. А ако някой се чуди дали Дядо Коледа съществува – да, това са всички шофьори на камиони, които работят денонощно по празници, за да стигнат подаръците до всички хора по света.”, допълва той.

За да бъде създаден пълнокръвния и чаровен образ на Truckman, работи екип, в който участват и професионални шофьори. Те помагат, за да се изберат най-полезните в комуникацията стикери, които да се ползват удобно и бързо от шофьорите в ежедневието им. В колекцията попадат и “златни” шофьорски фрази, като “Колелата се въртят”.

Truckman

“За мен това беше забавно предизвикателство, защото и аз знаех много малко за работата на професионалните шофьори, а тя определено заслужава уважение. Искахме нашият супер шофьор хем да е далеч от отдавна остарялото клише за тираджията, хем да си е истински и камионджиите да се разпознаят в него. Нямахме конкретен прототип, просто подредихме пъзела и се получи леко брадясал Superman с отличително “T” на гърдите, който има вид на човек, който може да се справи с всяка ситуация.”, разказва аниматорът Неделчо Богданов.

Къде да намерим стикерите Truckman

Забавните стикери с Truckman имат потенциал да станат любими на родните и чужди шофьори, защото на практика почти всички вече имат интернет свързаност, докато са на път и ползват различни приложения за комуникация с колегите и семействата си. Анкета на организаторите показва, че около 60% от отговорилите прекарват над 2 часа дневно в социалните мрежи, а най-използваните приложения за комуникация са Viber и Messenger.

Truckman пакет от 24 стикери на български за Viber e достъпен тук.

Truckman пакет от 24 стикери на английски за Viber e достъпен тук.

Стикерите могат да се използват и като gif изображения в комуникацията и историите в Instagram, и Facebook.

За TRANSPRESS

TRANSPRESS e една от водещите транспортно-логистични компании и лидер в превоза на палетни пратки в България – TRANSPRESS. Тя е на пазара вече 30 години, а днес има екип от близо 800 професионалисти, автопарк от над 400 товарни автомобила, 13 логистични центъра у нас.

Благодарение на партньорството си с международния гигант DACHSER оперира в мрежа от 430 локации в цяла Европа. TRANSPRESS осигурява превоз на над един милион пратки годишно и пълна гама транспортни и логистични услуги. През 2021 година компанията е обявена за най-добър работодател в сектор Транспорт и логистика.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.