Maiev

Maiev Shadowsong, the Warden, в Heroes of the Storm

В течение на няколко дни Blizzard Entertainment ни държаха в напрежение по отношение на следващия герой в играта. Те ни подсказваха с неясни картинки чрез профилите на Heroes of the Storm в социалните мрежи Фейсбук и Туитър. В четвъртък мистерията взе да се разплита и вече бяха ясни първите номинирани герои: Mal’Ganis, Maiev и Cordana. В петък вече беше ясно на почти всички, че новият герой в любимата ни MOBA ще бъде именно Maiev Shadowsong, night-elf warden.

Maiev Shadowsong, The Warden

Коя е Maiev Shadowsong?

Maiev Shadowsong е добре познатият ни warden от вселената на WarCraft. Тя е night-elf-ът наглеждал Illidan в течение на 10 000 години. След бягството му в кампанията на нощните елфи в WarCraft, the Frozen Throne, тя го преследва без да спира. Някои казват, че това се дължи на нейната решителност и непоколебимост, а други твърдят, че тя е обсебена от идеята да го хване. При всички положения едно нещо е ясно – преследването от страна на Maiev ще продължи в Heroes of the Storm!

Maiev като герой в Heroes of the Storm

Тя е melee assassin и се отличава с мобилност, възможност за избягване на щети и нанасяне на Area of Effect (AoE) щети. Тя не е силен дуелист и има нужда от setup за отборните битки.

Специалитетът ѝ („D“) се казва Vault of the Wardens. При активация Maiev скача във въздуха и става имунизирана към всички вражески умения за 0,75 секунди. Пасивно осигурява 15 точки броня.

  • Първото умение („Q“), Fan of Knives, е добре познато на всички играли с warden-а в WarCraft III. Ако умението порази два или повече противникови герои, може да се използва отново след половин секунда и връща маната, използвана за умението.
  • Второто умение („W“) се казва Umbral Bind. То дава възможност на Maiev да удари всички околни герои със следващата си атака, създавайки връзка между тях и нея за две секунди и половина. Ако някой от героите се отдалечи прекалено много, той ще бъде придърпан към warden-a и ще понесе щети.
  • Третото умение („E“) се казва Spirit of Vengeance и позволява на Maiev да пусне сянка в определена посока, която в последствие се връща към мястото, откъдето е пусната. Докато сянката е активна, Maiev може да се blink-не на нейно място. При всяко преминаване през противник, сянката нанася щети. Ако противникът е герой, то щетите са увеличени двойно.

Първият Ultimate е Containment Disk. Maiev хвърля оръжието си в зададена посока. Първият поразен герой може да бъде вкаран в кристал. Това премахва неговото „зрение“ и спира времето за него в рамките на четири секунди. Герой, поразен от Containment Disk, може да бъде вкаран в кристал в рамките на шест секунди чрез повторно използване на бутона на умението. Ако warden-a не го активира в рамките на шест секунди, то противниковият герой автоматично ще бъде вкаран в кристал след изтичането им.

Вторият Ultimate е Warden’s Cage. Maiev извиква осем warden-а, които правят клетка под формата на окръжност около нея. Ако противников герой влезе в контакт с някого от warden-ите от клетката, той бива изблъскан към центъра на клетката, а самият warden изчезва, създавайки дупка в клетката.

Maiev Shadowsong, The Warden

Добри комбота и опасни противници

Герои, подходящи за комбинация с warden-a, са такива, които осигуряват setup или пък имат голям single-target damage. Герои с такъв профил са ETC, Diablo, Johanna, Sonya, Anub’arak, Blaze, Valla и Greymane.

Добър отговор срещу избор на Maiev са герои, които имат СС, и такива, които могат да игнорират основни атаки, имат добър sustain или имат голяма маневреност. На това описание отговарят ETC, Johanna, Anub’arak, Arthas, Garrosh, Varian, Muradin, Artanis, Sylvanas, Valla, Malthael, Thrall и Valeera.

Maiev Shadowsong изглежда обещаващо! Очаквайте в следващите месеци и talent build of the week с нея. До нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.