Mistress of the Forsaken

Героите на World of Warcraft – Sylvanas Windrunner

The Dark Lady, Queen of the ForsakenThe Banshee Queen или Mistress Sylvanas. Това са прозвищата на героинята от вселената на Wolrd of Warcraft, чиято история ще разгледаме днес, а именно тази на Sylvanas Windrunner.

Коя е Sylvanas Windrunner ?

Когато Arthas Menethil нападнал Quel’Thalas със своята Scourge армия за да завладее Sunwell, Sylvanas се изправила срещу него, за да защити родината си. След многобройни опити, завършващи със загуба за High Elf-ката, Lich King решил да отмъсти за нейния инат и отнел живота ѝ. Край.

Шегуваме се, естествено. Arthas забелязал потенциала на средната от сестрите Windrunner и намерил начин да го използва. Той разделил тялото на Elf-ката от душата ѝ. Така я принудил да следва заповедите му и да унищожи родното си място.

Sylvanas зачакала подходящ момент да се измъкне от злия си господар. Когато Arthas започнал да губи контрол над своята Scourge армия, Sylvanas използвала възможността и избягала. В Lordaeron тя започнала да крои планове срещу него, привличайки на своя страна The Nathrezim. Кампанията ѝ претърпяла неуспех и The Lich King оживял.

Преразглеждайки тактиката си, Sylvanas решила да завладее Lordaeron. Тя убедила Varimathras да застане до нея и с помощта на останалите human-и в Lordaeron убила Balnazzar и Detheroc. След смъртта на dreadlord-овете, Sylvanas вече можела да завладее Lordaeron и да се установи в подземията на бившата столица. Нарекла новия град The Undercity.

Windrunner

The Banshee Queen

Съществуват и други истории за Sylvanas по време на атаката на Arthas. Според разказите на останалите High Elf-и, тя умряла в епична битка с Arthas Menethil. Истината, обаче е друга.

Sylvanas не била убита, а пленена. Приличаща на жив труп, тя била занесена на ръце до Arthas. Молела за достойна смърт, но The Lich King не смятал така. По време на инвазията си, той трябвало да се бие с нея на всяка стъпка. На молбите на Windrunner той отговорил, че заради всичко, което преживял заради нея, последното нещо, с което ще я удостои е мирна смърт. Той проклел душата ѝ и я върнал към живот като вихрушка от агония и омраза. Sylvanas се превърнала в undead и станала роб на The Lich King. Тя му помогнала в атаките срещу Stormwind, целящи завладяване на легендарния Sunwell. Тялото на Windrunner било затворено в метален ковчег, за да бъде измъчвана в бъдеще.

Sylvanas and Lich King

Sylvanas се превърнала един от най-доверените войни на Arthas. Тя била изпратена в Lordaeron заедно с Kel’Thuzad, където била под наблюдение на dreadlord-oвете. Докато защитавала града от противниците на Arthas и The Burning Legion, тя търсела начин да избяга. В подходящия момент използвала новите си способности, за да си върне обратно плененото тяло.

Sylvanas научила за загубата на Archimonde в Mount Hyjal от Kel’Thuzad и решила да я запази в тайна от dreadlord-овете. Arthas пристигнал направо в Lordaeron от своето пътешествие до Kalimdor. Там той разказал за разгромяването на The Burning Legion.  Ядосани, Varimathras, Detheroc и Balnazzar не смеели да се изправят в битка срещу новият крал на Lordaeron и избягали.

Като отмъщение за Ner’Zhul, Arthas искал да избие до крак всички в Lordaeron. Скоро той научил, че human-ите от околните села бягат през близките гори. Той, Sylvanas и Kel’Thuzad застанали на трите пътя за бягство, убивайки всеки, който се опита да избяга. Въпреки опитите на Dagren the Orcslayer, Sylvanas повела себеподобните си, унищожавайки всички останали селца в околията. Най-накрая тя, Arthas и Kel’Thuzad пристигнали в централната база на паладините и избили всички.

Banshee

 

The Dark Lady

Горе-долу по това време, вече слабият Ner’Zhul започнал да губи контрол на умовете на Sylvanas и много други banshee-та. Тя осъзнала това, но не го споделила с Arthas и Kel’Thuzad, а продължила да служи на господаря си. Dreadlord-овете знаели тайната и се свързали със Sylvanas и си уговорили тайна среща. На срещата те ѝ казали, че силите на Ner’Zhul и Arthas все повече намаляват. Nathrezim използвал тази възможност, за да вземе контрола над Lordaeron от Arthas. Sylvanas се съгласила да помогне, но заявила някои условия срещу помощта ѝ.

Dreadlord-овете планирали да убият Arthas. Sylvanas обаче предвидила допълнителен план, в случай, че той оцелее и избяга от Lordaeron. Тя убедила своите banshee-та да го доведат на тайно място в гората, където щяла да го чака. Станало така, както Wildrunner предполагала. Arthas оцелял и избягал, а лоялните сестри на Sylvanas го завели на уреченото място, след което убили гардовете му.

Използвайки тъмнината на нощта, Windrunner уцелила The Lich King с парализираща стрела. Бесен от предателството ѝ, Arthas поискал от нея да го убие. Sylvanas отказала, защото искала да го накара да страда така, както тя страдала заради него. Тъкмо когато започнала мъченията, била прекъсната от Kel’Thuzad, който убил сестрите ѝ и я прогонил.

Sylvanas се върнала в тялото си, знаейки, че силите ѝ са намалели. Затова се върнала към старите си способности.

Sylvanas Windrunner

Mistress of The Forsaken

Arthas заминал за Northrend, а Kel’Thuzad избягал, за да се скрие. Sylvanas и сестрите ѝ били свободни, но не както преди. Въпреки, че вече не били слуги на Ner’Zhul, те останали със чудовищната си външност.

Varimathras поканил Windrunner да се присъедини към него и братята му и отговорът не закъснял. Sylvanas смятала, че вече е помогнала достатъчно. Тя поискала да бъде оставена намира. Dreadlord-овете я предупредили, че, ако не е с тях, значи е против тях и че е по-добре за нея да не се противопоставя на новите господари на The Plaguelands. Само с няколко banshee-та до нея, тя знаела, че скоро ще загуби.

Докато обикаляла околните земи, Sylvanas намерила многобройни съюзници за битката срещу dreadlord-овете. Държейки под контрол умовете на Mug’thol – лидера на Ogre-тата, The Bandit Lord, Blackthorn – водача на gnoll-овете, Snarlmane и The Murloc Puddle Lord, вече била достатъчно силна. Varimathras паднал на колене пред нея, молейки се за живота си. Въпреки възможните рискове да остави такъв подлец жив, Sylvanas решила, че може да го използва в битката с братята му.

Detheroc контролирал ума на водача на human-ите – Garithos и използвал него и армията му за защита. Windrunner пленила умовете на голяма част от армията му, а другите убила, докато спят. Оставяйки след себе си само смърт и обсебени войни, тя стигнала до самия Detheroc, и го убила с един удар.

The Dark Lady

След смъртта на dreadlord-a, Garithos бил освободен от обсебването. Макар да виждала в него арогантен глупак, Sylvanas решила, че ще ѝ бъде от полза в битката срещу Balnazzar. След многобройни лъжливи обещания за власт, той застанал на нейна страна, заедно с остатъка от армията си.

Garithos нападнал града през задния вход, докато Windrunner и  Varimathras влезли през предния. Вътре в града Sylvanas намерила куп оръжия, оставени от кралете на Lordaeron и ги използвала срещу Balnazzar и демоните му. Силите на Balnazzar били унищожени, въпреки численото им превъзходство. Като финален тест за лоялност, Sylvanas поискала от Varimathras да убие Balnazzar. След многобройни откази, той все пак се подчинил. След това направил същото и с Garithos.

След като вече нямало кой да се изпречи на пътя ѝ, Sylvanas обещала на Varimathras, че заедно ще управляват Plaguelands под името The Forsaken.

Това беше историята на Sylvanas Windrunner. Ако искате да виждате още от нашата поредица за героите от вселената на World of Warcraft, следете нашият сайт и официална фейсбук група – Гейминг Зона.

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?