Sylvanas

Talent Build of the Week: Sylvanas

След като миналата седмица представихме един talent build за Anub’arak, продължаваме с още един talent build – този път за Sylvanas. Тя e ranged specialist герой в Heroes of the Storm. Отличава се с малък брой жизнени точки, но много добра мобилност и waveclear. Както и в предишните четири билда, отново представяме герой от вселената на WarCraft.

Материалът е актуализиран на 25.02.2018.

Sylvanas като герой в Heroes of the Storm

Sylvanas Windrunner за първи път се появява като персонаж в WarCraft III: Reign of Chaos като „висш“ елф. Тя умира храбро, защитавайки столицата Силвърмуун (Silvermoon) от атаката на Arthas и неговата армия от немъртви. Нейната героична смърт е последвана от възкресяването ѝ в армията на немъртвите, където тя първоначално е banshee. След като Arthas, както и самият Lich King, започват да губят от силите си, Sylvanas успява да възвърне контрол над себе си, а в последствие – и над тялото си. Тя става лидер на фракцията на Прокълнатите (The Forsaken), а след смъртта на Vol’jin и лидер на цялата Орда (Warchief of the Horde). Тя е страхотен избор за specialist, когато играете на карти с много лагери с наемници или с възможност за сериозен натиск над противника. Такива карти са Battlefield of Eternity, Infernal Shrines, Braxis Holdout, Volskaya Foundry, Haunted Mines и Tomb of the Spider Queen.

Специалитетът ѝ („D“) се казва Black Arrows. Всеки път, когато Sylvanas порази противник с някаква магия или атака той попада под ефекта му. Ако е minion, наемник или сграда – бива зашеметен за една секунда.

  • Първото умение („Q“) се казва Withering Fire и поразява най-близкия противник. Ако в обсега има герой, то той ще бъде поразен първи.
  • Второто умение („W“) се нарича Shadow Dagger. Sylvanas хвърля кама с отрова, поразявайки избрания противник. Всички останали противници около първоначалната цел постепенно биват заразени.
  • Третото умение („E“) е Haunting Wave и позволява на Sylvanas да се телепортира при повторна активация.

Първият ѝ Ultimate се нарича Wailing Arrow. Sylvanas изстрелва стрела в определена посока, която при повторна активация се взривява, нанасяйки щети на всички герои в зоната на действие. Тази стрела също така занемява всички вражески герои в зоната си на действие, като по този начин възпрепятства изпълнението на магии и заклинания от тях.

Вторият Ultimate се казва Mind Control и позволява временен контрол върху посоката на движение на противников герой.

Добри комбота и опасни противници

Sylvanas се сработва добре с агресивни герои. Такива са: ETC, DiabloArthas, Muradin, GreymaneCassia, Valla и Tyrael.

Новият Warchief е особено уязвима срещу герои с голяма мобилност, СС и/или burst. Такива са: Greymane, Illidan, Chen, DiabloZeratul, ChromieThe Butcher, Nova, Dehaka, Johanna, Genji и ETC.

Shadow Dagger talent build

Sylvanas е един от най-маневрените герои в Heroes of the Storm. Затова talent build-ът, който предлагаме за нея, е концентриран върху бързото влизане в битка, нанасяне на максимален брой щети и в последствие – оцеляване.

Има три подходящи заменки при определени условия.

  1. На 10-во ниво – Mind Control вместо Wailing Arrow. В случай, че имате нужда да се отървете от определен противников герой и в неговия отбор няма друг герой, който може да го спаси чрез cleanse или displacement умение (например куката на Stitches, която би извадила героя от обхвата на вашия ултимат).
  2. На 13-о ниво – Will of the Forsaken вместо Windrunner, ако имате нужда от Unstoppable (т.е. ако в противниковия отбор има много СС или пък Chromie).
  3. Отново на 13-о ниво – Spell Shield вместо Windrunner, ако противниковият отбор разчита на burst щети от умения (примери за подобни герои са Chromie, Nova, Li-Ming).

Sylvanas

Как да играем с този talent build?
С предложения билд можете да нанесете много щети на всички герои, укрепления и кампове по картата. Бъдете готови във всеки един момент да маневрирате из бойното поле, за да се спасите, тъй като ще бъдете основна цел на противника. Старайте се да пускате Shadow Dagger-a така, че да ударите максимален брой противникови герои, за да можете бързо да го пуснете пак.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.