Heroes of the Storm Malthael - Ангелът на смъртта

Talent Build of the Week: Malthael

Миналата седмица представихме talent build-ове за Genji, а тази продължаваме с два talent build за Malthael, ангелът на смъртта. Интересна подробност е, че двата героя бяха пуснати и от Blizzard един след друг. Статиите за release-ите на двата героя може да намерите тук за Genji и тук за Malthael. Ангелът на смъртта е melee assassin герой в Heroes of the Storm и е от вселената на Diablo. Отличава се с относително малък брой жизнени точки за melee герой, но добра мобилност.

Malthael като герой в Heroes of the Storm

Ангелът на смъртта е един от най-добрите late game герои в Heroes of the Storm. Той е изключително добър в правенето на щети за продължителен период от време. Malthael се справя изключително добре с много здрави герои като Cho’Gall, Stitches и различни други цели с голям брой жизнени точки. Това означава, че той е изключително подходящ избор за карти като Battlefield of Eternity, Infernal Shrines, Dragon Knight и Garden of Terror.

Специалитетът му се казва Reaper’s mark и позволява на Malthael да нанася щети в размер на 2,25% от максималното количество жизнени точки на всяка ударена цел всяка секунда. Първото умение се казва Soul Rip и нанася вреда на всички противници около Malthael, което са под въздействието на Reaper’s Mark. В допълнение ангелът на смъртта възстановява жизнени точки за всеки противник ударен със Soul Rip. Второто умение се нарича Wraith Strike и дава възможност на Malthael бързо да смени локацията появявайки се от другата страна на цел, която е под въздействието на неговия специалитет. Третото умение е Death Shroud. Както името подсказва, Malthael пуска смъртоносен облак в определена посока, който нанася специалитета върху всички цели в обсега на действие.

Първият му Ultimate се нарича Tormented Souls и превръща Malthael в разярен смъртоносен ангел.

Вторият Ultimate се казва Last Rites и буквално маркира някой герой да умре.

Soul Rip talent build

Както става ясно от името на talent build-a, основният фокус тук е повишаването на ефективността на първото умение.

Malthael

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра, като целта ви е да поразявате противниците, за да ги маркирате и да може да пускате Soul Rip на всички тях. Този talent build ви превръща в един от най-добрите дуелисти, но също така ви прави и по-корав в битка. Трябва да имате предвид и мобилността, която притежавате, и да се движите между всяка атака, така че винаги да сте поне една стъпка пред своя противник. В битките се стремите да нанасяне атаки по всички противници, като не им позволявате да концентрират своите атаки върху вашите съюзници. Tormented Souls ви помага изключително много когато имате нужда да Soul Rip-нете всички околни противници. В момента, в който се почувствате застрашени от много CC (Crowd Control), пускате Fear the Reaper и се излизате от битката.

Reaper’s Mark talent build

Този билд е концентриран върху специалитета на MalthaelReaper’s Mark.

Malthael

Как да играем с този talent build?
Залагате на предпазлива игра, като не се колебаете да довършвате герои с малък брой оставащи жизнени точки. В битките избягвате всеки източник на зашеметяващи СС-та и се стремите да маркирате всички противници с Reaper’s Mark. Когато сте сред всички противници просто pop-вате Tormented Souls и продължавате да поддържате всички противници маркирани.
Не забравяйте, че умения като Wraith Walk и Fear the Ripper ви позволяват бързо да маневрирате из бойното поле.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.