Thrall се завръща в WoW, вероятно с добро намерения.
Поради каква причина, старият военачалник ха ордата се завръща?

DirectX 12 в Windows 7, но за определени игри

Ще видим поддръжка за DirectX 12 в Windows 7, но за определени игри. Тази новина зарадва много от феновете на играта, собственост на Blizzard – „World of Warcraft: Battle for Azeroth„. Това се случва година преди да бъде прекратена поддръжката на Windows 7, която е насрочена за януари 2020 г.  От Microsoft обявиха, че се очаква да има още игри, които ще се възползват от предимствата на DirectX12 в Windows 7, но конкретна информация за тях в момента липсва.

От Microsoft решиха да осъществят тази възможност след като получиха много обратна връзка и запитвания от компаниите – разработчици на игри. Това ще даде възможност на играчите да получават повече кадри, и по-добро преживяване в игрите под Windows 7, заяви програмният директор на DirectX – Иян Лу. Още една от причините е, че много голяма част от потребителите все още използват Windows 7.

DirectX 12 представлява приложно-програмен интерфейс, или (Application Programming Interface – API), създаден с цел да повиши производителността на компютъра. Благодарение на него, игри като World of Warcraft, могат да вървят по-добре и при по-слаби конфигурации. Повече за DirectX можете да научите от този материал в Уикипедия.

Какви са изискванията за DirectX 12 в Windows 7?

Изискването е хората, които искат да активират приложно-програмен интерфейс (API) трябва да имат графичен процесор, който да го поддържа. На тези изисквания трябва да отговаряте ако сте един от хората, решили да играят World of Warcraft с DirectX 12 в Windows 7.

  1. За Nvidia – Fermi архитектура (GeForce 400, GeForce 500) и нагоре.
  2. За AMD – GCN архитектура (От серията Radeon HD 8000 както и R7 и R9 )
  3. За Intel – 4-то поколение (Intel Haswell) или по-високо.
  4. За AMD процесори – (AMD: AM4 и по-високо ниво процесори)

Игрите се развиват все повече и повече, с по-реалистична графика, с по-големи терени, което от своя страна води и до нуждата, за по-големи инвестиции от страна на геймърите. Първата игра от поредицата World of Warcraft излиза през 2004 година, за PC. След това се появяват разширенията на играта (Expansions), които са 7, без да се зачислява базовата игра (Vanilla) към тях. Ако пък никога не сте чували за играта, оставяме Ви с трейлъра на WoW: Battle for Azeroth.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.