Dehaka

Talent Build of the Week: Dehaka

Миналата седмица представихме три talent build-а за ETC. Тази седмица продължаваме с три talent build-а за един от малкото StarCraft warrior герои – Dehaka. Той е melee warrior герой в Heroes of the Storm.

Dehaka като герой в Heroes of the Storm

Dehaka е един от най-интересните за игра герои в Heroes of the Storm. Той е подходящ за повечето големи карти, като Dragon Shire, Sky Temple, Warhead Junction, Cursed Hollow, Infernal Shrines и Towers of Doom.

Специалитетът му („D“) се казва Essence Collection. Всеки път, когато Dehaka е близко до умиращ противников герой или minion, той получава точки Essence.

Вместо mount, Dehaka има специално умение („Z“) (подобно на Falstad), което му позволява бързо да се придвижи по картата.

  • Първото му умение („Q“), Drag, позволява на Dehaka да влачи противник в желаната от него посока. По време на влаченето противникът е зашеметен. Drag е skill shot и е определящо за героя, така че се старайте да не пропускате.
  • Второто му умение („W“) се казва Dark Swarm. Dehaka удря по всички противници около него, нанасяйки им щети. Умението може да бъде използвано докато Drag или следващото умение са активни.
  • Третото умение („E“) на Dehaka се казва Burrow. То позволява на героя да се зарови под земята като истински Zerg!

Първият му Ultimate е Isolation. Когато Dehaka използва умението, уцеленият противник не може да използва умения, движи се с 30% по-малка скорост и вижда „до носа си“, без да осъзнава какво се случва около него.

Вторият Ultimate е Adaptation. То позволява на Dehaka да възстанови 100% от загубените жизнени точки през последните четири секунди след активация на умението.

Brushtalker Talent Build

Този talent build превръща Dehaka в добър герой за засади, като увеличава неговата подвижност. Този build е препоръчителен, когато в отбора имате друг основен танк. Фокусът пада върху Enhanced Agility quest-a и умението Drag.

Dehaka

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра, като основната цел е да изпълните quest-a на Enhanced Agility възможно най-бързо. При всяка удобна ситуация правете засади на противниците и убивайте противниковите герои. Не пропускайте целите по картата, силата идва от Brushstalker, който позволява да се появите в последния удобен момент.

Tanky attack Talent Build

Този talent build превръща Dehaka в не лош warrior, способен да поеме доста от щетите на противниковия отбор. Неговата цел е да повиши възможността на Dehaka да възстановява жизнени точки. Фокусът пада върху Tissue Regeneration quest-a и Adaptation.

Dehaka

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра, като целта ви е да поемате щети за отбора. Ако някой съюзник попадне под ударите на противника, вие се намесвате, за да го спасите. Когато станете основен фокус на противника, пускате Adaptation. Ако усетите, че може да умрете, използвате „E“ (Burrow). Не забравяйте да влизате в битка с пълен брой точки Essence и ако се наложи – използвайте го, докато текат четирите секунди на Adaptation.

Basic attack Talent Build

Този talent build превръща Dehaka в сносен duel-ист. Този билд е полезен в малко ситуации и като цяло е добре по-скоро да се насочите към някой от предишните два. Ако все пак се спрете на него, вижте какви таланти да изберете:

Dehaka

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра, като целта ви е да събирате Essence, опит за отбора и да осъществявате постоянен тормоз над противниковите герои (сг)решили да се доближат до Dehaka.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.