Genji

Talent Build of the Week: Genji

След като миналата седмица представихме един talent build за Sylvanas, продължаваме с два talent build за Genji. Той е ranged assassin герой в Heroes of the Storm. Отличава се с малък брой жизнени точки, но много добра мобилност. За разлика от предишните пет билда този път представяме герой от вселената на Overwatch.

Genji като герой в Heroes of the Storm

Genji Shimada е най-мобилният убиец в Heroes of the Storm, а нещата не стоят много по-различно и във вселената, от която той идва – тази на Overwatch. Той е изключително добър в тормоза на задните линии, където стоят най-мразените от всички бронз и силвър рангове герои – магьосниците. Genji прави на пух и прах хилавички герои като Valla, Sylvanas, Jaina, Kael’Thas, Kel’Thuzad и други подобни герои с малък брой жизнени точки. Стилът му на игра в HotS е изключително подобен на този от Overwatch, с разликата, че тук може да си позволите повече гъвкавост. Повече любопитни детайли за Genji и клан Shimada може да научите тук и тук.

Специалитетът му се казва Cyber Agility и позволява на Genji да прескача препятствия на бойното поле. Първото умение се казва Shuriken и позволява хвърлянето на три шурикена в определена посока под формата на ветрило. Второто умение се нарича Deflect и дава възможност на Genji, като една супер-нинджа, да отклони противниковите атаки в един противник. Третото умение е Swift Strike и позволява бързо предвижване в зададената посока, нанасяйки щети на всички противници, през които минава.

Първият му Ultimate се нарича Dragonblade и превръща Genji в освирепял самурай, който кълца и коли наред.

Вторият Ultimate се казва X-Strike и нанася щети на всички врагове в зоната на действие, която е под формата на буквата „Х“.

Shuriken talent build

Както става ясно от името на talent build-a, основният фокус тук е повишаването на щетите от първото умение, но също така и от второто.

Genji

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра, като целта ви е да поразявате противниците, за да изпълните quest-a за shuriken-ите. Основната ви плячка ще са самотни герои с малък брой жизнени точки, които може да убиете светкавично бързо. Трябва да имате предвид огромната мобилност, която притежавате, и да се движите между всяка атака, така че винаги да сте поне една стъпка пред своя противник. В битките се стремите да нанасяне бързо атаки по задните линии, като не им позволявате да концентрират своите атаки върху вашите съюзници. В момента, в който се почувствате застрашени от много CC (Crowd Control), пускате X-Strike. И естествено, най-важното е да не спирате да пишете „I need healing!“.

Dragonblade talent build

Този билд е концентриран върху третото умение на GenjiSwift Strike и доброто му комбо с Dragonblade ултимата.

Genji

Как да играем с този talent build?
Залагате на изключително предпазлива игра, като не се колебаете да довършвате със Swift Strike герои с малък брой оставащи жизнени точки. В битките избягвате всеки източник на зашеметяващи СС-та и се стремите да се озовете сред задните линии на противниковия отбор. Когато сте там, просто пускате Dragonblade и започвате да въртите катаната, насичайки своите противници на парчета. Мисля, че не е наложително, но все пак да повторя – най-важното е да не спирате да пишете „I need healing!“.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.