Tyrael

Talent Build of the Week: Tyrael

Миналата седмица представихме три talent build-а за Zagara. Тази седмица продължаваме с два talent build-а за Tyrael. Той е melee warrior герой в Heroes of the Storm от вселената на Diablo. Там неговата роля е покровител на хората, ангел на справедливостта, а отскоро и на мъдростта. Роля, изпълнявана до не много отдавна от неговия побратим Malthael.

Материалът е актуализиран на 17.02.2018 след като преди месец от Blizzard направиха пълен rework на героя.

Tyrael като герой в Heroes of the Storm

Tyrael е нелош втори танк. Справя се добре на карти с тесни проходи, много лагери с наемници и игри, продължаващи над 15 минути. Това го прави добър на карти като Cursed Hollow, Sky Temple, Towers of Doom, Warhead Junction, Braxis Holdout и Haunted Mines. Отличава се с гъвкавост в талантите, възможност да открадне от противника всеки лагер с наемници и добра мобилност. Основните му проблеми са свързани с бързото свършване на маната и малкия брой жизнени точки.

Специалитетът му („D“) се казва Archangel’s Wrath. Когато Tyrael умре, той остава като дух за още три секунди и половина, след което се взривява и нанася щети на всички противници в зона около него.

  • Първото му умение („Q“), El’druin’s Might, позволява на Tyrael да хвърли меча си по зададена локация, нанасяйки щети на всички противници в зоната на действие. В допълнение, поразените имат намалена скорост на придвижване с 25% за две секунди и половина. При активиране на умението отново, архангелът на справедливостта се телепортира там, където е El’druin.
  • Второто му умение („W“) се казва Righteousness. То дава възможност на Tyrael да защити себе си и всички съюзници в близост до него за четири секунди.
  • Третото умение („E“) се казва Smite и позволява на Tyrael да удари противниците в определена зона и да им нанесе щети. Всички съюзници, попаднали под ефекта на Smite, получават 25% увеличена скорост на придвижване за две секунди.

Първият му Ultimate е Judgement. Tyrael се изстрелва към зададен противников герой, нанасяйки му щети и зашеметявайки го за секунда и половина. Всички противникови герои в близост до основната цел биват избутани надалеч и също търпят щети.

Вторият Ultimate е Sanctification и превръща Tyrael в страхотен герой за предотвратяване на щети за отбора. Умението създава поле от енергия, което прави всички съюзнически герои недосегаеми за три секунди.

Добри комбота и опасни противници

Tyrael се сработва добре с герои като Kerrigan, Johanna, ETC, Sonya, Varian, Greymane и Illidan.

Tyrael е особено уязвим срещу герои с много burst damage и силни основни атаки. Такива са Varian, Greymane, Valla, Raynor, Kerrigan, Tychus, Zeratul и Valeera.

Aggresive Talent Build

Този talent build превръща Tyrael в не лош bruiser и огромен дразнител за противниковия backline. Основен фокус тук пада върху ultimate-a Judgement.

Подходящите заменки са доста и в зависимост от съотборниците и противниците ви може да се наложи да използвате гъвкавостта на Tyrael:
1. На първо ниво, ако противника притежава герои с доста Area of Effect (AoE) магии изберете на Justice for All вместо Salvation.
2. На четвърто ниво, ако сте втори танк може да заложите на Stalwart Angel вместо Bound by Law.
3. На седмо ниво изберете на Swift Retribution вместо Reciprocate в случай, че имате герой в отбора, който би се възползвал от повишена скорост на придвижване и атака.
4. На десето ниво заложете на Sanctification вместо Judgement, ако противника има AoE комбота.
5. На 16-о ниво изберете на Horadric Reforging вместо Burning Halo, ако прецените, че ще ви свърши повече работа.
6. На 20-о ниво заложете на Holy Arena, ако на десето ниво сте избрали Sanctification или Defense of the Angels, ако на първо ниво сте избрали Justice for All.

Tyrael

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да събирате опит за отбора като solo laner. В биткате да не давате шанс на противниковите mage-ове и support герои да си вършат работата адекватно. Благодарение на комбото от талантите на El’druin, можете да откраднете от противниците всеки лагер. Достатъчно е да сложите меча точно в средата на полето за вземане на лагера от наемници и да се телепортирате там.

Defensive Talent Build

Този talent build превръща Tyrael в страхотен втори танк. Неговата цел е да повиши възможността на Tyrael и неговите съюзници да понасят щети от противниците. Има три подходящи заменки:
1. На седмо ниво изберете на Reciprocate вместо strong>Swift Retribution, ако в отбора няма герой, който би се възползвал от повишена скорост на придвижване и атака.
2. На 13-о ниво заложете на Law and Order вместо Holy Ground, само в случай че нямате нужда от крадене на лагери с наемници и имате нужда от още повече щитове.
3. На 20-о ниво изберете на Holy Arena, в случаите, когато нямате нужда от допълнителни щитове. В противен случай Defense of the Angels е вашият избор, особено ако на предишните две заменки сте заложили на талантите за Righteousness.

Tyrael

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра и използвате всички средства, за да опазите своите съюзници от противниците. Старайте се да използвате всички умения в арсенала си, а при най-малко съмнение за вражеско комбо, използвайте Sanctification. Не забравяйте, че битките за лагерите от наемници са едни от най-важните за вас.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.