Начало / Гейминг / Talent Build of the Week: Tyrael
Tyrael

Talent Build of the Week: Tyrael

Миналата седмица представихме три talent build-а за Zagara. Тази седмица продължаваме с два talent build-а за Tyrael. Той е melee warrior герой в Heroes of the Storm от вселената на Diablo. Там неговата роля е покровител на хората, ангел на справедливостта, а отскоро и на мъдростта. Роля, изпълнявана до не много отдавна от неговия побратим Malthael.

Tyrael като герой в Heroes of the Storm

Tyrael е нелош втори танк и се справя добре на карти с тесни проходи, много лагери с наемници и игри, продължаващи над 15 минути. Отличава се с гъвкавост в талантите, възможност да открадне изпод носа на противника почти всеки лагер с наемници, включително и тези на босовете.

Специалитетът му („D“) се казва Archangel’s Wrath. Когато Tyrael умре, той остава като дух за още три секунди и половина, след което се взривява и нанася големи щети на всички противници в зона около него.

  • Първото му умение („Q“), El’druin’s Might, позволява на Tyrael да хвърли меча си по зададена локация, нанасяйки щети на всички противници в зоната на действие. В допълнение, всички противници в зоната на действие имат намалена скорост на придвижване с 25% за две секунди и половина. При активиране на умението отново, архангелът на справедливостта се телепортира там, където е El’druin.
  • Второто му умение („W“) се казва Righteousness. То дава възможност на Tyrael да защити себе си и всички съюзници в близост до него за четири секунди.
  • Третото умение („E“) се казва Smite и позволява на Tyrael да удари противниците в определена зона и да им нанесе щети. Всички съюзници, попаднали под ефекта на Smite, получават 25% увеличена скорост на придвижване за две секунди.

Първият му Ultimate е Judgement. Tyrael се изстрелва към зададен противников герой, нанасяйки му щети и зашеметявайки го за секунда и половина. Всички противникови герои в близост до основната цел биват избутани надалеч и също търпят щети.

Вторият Ultimate е Sanctification и превръща Tyrael в страхотен герой за предотвратяване на щети за отбора. Умението създава поле от енергия, което прави всички съюзнически герои недосегаеми за три секунди.

Добри комбота и опасни противници

Tyrael се сработва добре с герои като Kerrigan, Johanna, ETC, Sonya, Varian, Greymane и Illidan.

Tyrael е особено уязвим срещу герои с много burst damage и силни основни атаки. Такива са Varian, Greymane, Valla, Raynor, Kerrigan, Tychus, Zeratul и Valeera.

Aggresive Talent Build

Този talent build превръща Tyrael в страхотен bruiser и огромен дразнител за противниковия backline. Основен фокус тук пада върху ultimate-a Judgement.

Tyrael

В определени ситуации може да бъде по-добре да смените някои от талантите. Даденият talent build не претендира да е най-точният или най-добрият, това е билд, който аз използвам и за ниво platinum+ върши добра работа.

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да събирате опит за отбора като solo laner, а в битката да не давате шанс на противниковите mage-ове и support герои да си вършат работата адекватно. Не забравайте, че един добър Judgement е страхотен начин да започнете всяка битка! Битките за лагерите от наемници са едни от най-важните. Благодарение на комбото от талантите на 4-то и 16-то ниво за El’druin, можете да вземете всеки лагер. Достатъчно е да сложите El’druin точно в средата на полето за вземане на лагера от наемници и да се телепортирате там.

Defensive Talent Build

Този talent build превръща Tyrael в добър герой-танк срещу противникови отбори с поне два героя, които разчитат на магии за щети. Неговата цел е да повиши възможността на Tyrael да понася щети от противниците.

Tyrael

В определени ситуации може да бъде по-добре да смените някои от талантите. Даденият talent build не претендира да е най-точният или най-добрият, това е билд, който аз използвам и за ниво platinum+ върши добра работа.

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра и използвате всички средства, за да опазите своите съюзници от противниците. Старайте се да използвате всички умения в арсенала си, а при най-малко съмнение за вражеско комбо, използвайте Sanctification. Не забравяйте, че битките за лагерите от наемници са едни от най-важните за вас. Благодарение на комбото от талантите на 4-то и 16-то ниво за El’druin можете да вземете всеки лагер. Достатъчно е да сложите El’druin точно в средата на полето за вземане на лагера от наемници и да се телепортирате там.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време.