Fallout: New California е името на епичният нов мод на New Vegas

Fallout: New California е името на епичния нов мод на New Vegas

War…War never changes! Въпреки услията на Bethesda. 

Още с излизането си през 2010 г. Fallout: New Vegas напомни на олдскуул феновете на култовата пост-апокалиптична поредица за нейните корени. В последствие Bethesda излязоха с Fallout 4 и отново върнаха играта по отъпкания и сигурен път на шуутърите. Затова, когато през 2013 г. се заговори за свръхамбициозният mod на New Vegas, тогава наречен Project Brazil, феновете на класическия Fallout наостриха уши.

Нова Калифорния – нови надежди

Всъщност, разработката на Project Brazil започва още през 2009 г., базирана на Fallout 3. Малко по-късно се взема решението да се разботи изцяло на базата на Fallout: New Vegas. Цели осем години по-късно модърите от ModDB пуснаха пре-алфа версията на гигантския мод. Тук не говорим просто за някаква доработка, а за изцяло самостоятелна игра, служеща за предшественик на историята от New Vegas.

Fallout: New California, както ще се казва този мод (направо да си го наречем нова игра), ще се развива през 2260 г. Това означава цели 21 години преди събитията от New Vegas. Главният герой в историята ще бъде „хлапето от Vault 18“ (изцяло нов Vault в света на Fallout). По време на най-големия бейзболен мач, който годишно се провежда във Vault-а, „хлапето“ взима съдбоносно решение, което ултимативно ще промени съдбата на неговото убежище и на цялата New California Republic. Героят ни ще се впусне в приключението на живота си, търсейки митичната изоставена база „Бразилия„, някъде из руините на Лос Анджелис.

Базирана на New Vegas

Повече от обикновен мод

Освен New California Republic, по пътя си хлапето ще срещне много познати на нас фракции. Феновете на Fallout 2 ще са щастливи да видят отново мафиотската фамилия Bishop от New Reno и наследниците на клана Shi. В допълнение главна роля в играта ще имат The Enclave с техния Oтряд Leonidas и разбира се – Супермутантите. Основна нова фракция, която ще срещнем, са т.нар. „Survivalist Raider Tribes“ (името „Survivalist“ очевидно е референция към Оцеленците от романа „Пощальонът“, който е едно от вдъхновенията на оригиналния Fallout). В крайна сметка действията на героя ни ще предопределят бъдещите събития в света на Fallout и ще проправи пътя на NCR към пустинята Мохаве, 20 години преди в плитък гроб някъде насред нея да се събуди Куриерът.

New California

Любителите на класическите rpg-та ще бъдат доволни да разберат, че старата S.P.E.C.I.A.L и Perks система се завръща. В хода на играта ще можем да избираме измежду 8 различни спътника. Междувременно ще се насладим на две чисто нови радиостанции и качествен диалог с часове професионален дублаж. Очакват ни минимум 16 основни мисии, както и задължителните странични куестове. Разработчиците обещават, че светът на New California ще е по-мрачен, но и някак по-спокоен от този на New Vegas. Точно така – без blackjack and hookers!

Пре-алфата е пусаната сред лимитран брой тестери, а целият гигантски мод ще излезе още тази година. Видеата, които можем да проселдим в нета, ни представят една повече от професионално направена игра и ни обещават часове забавления из изпепелената земя на Нова Калифорния!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!