Zagara

Talent Build of the Week: Zagara

Миналата седмица представихме три talent build-а за Johanna. Тази седмица продължаваме с още три talent build-а за Zagara. Тя е ranged specialist герой в Heroes of the Storm от вселената на StarCraft.

Zagara като герой в Heroes of the Storm

Тя е един от гъвкавите герои в Heroes of the Storm и е подходяща за всички карти, без изключение. Отличава се с много силен push. Нейните слабости са свързани с липсата на burst щети и сравнително малката мобилност (ако не бъдат избрани подходящи таланти).

Специалитетът ѝ („D“) се казва Creep Tumor. Позволява на Zagara да постави Creep Tumor на определена от играча локация. Докато е върху creep, тя получава бонуси като 20% увеличение на обхвата на атаката и 20% увеличение на скоростта на движение. Въпросните Creep Tumor-и разкриват мястото, на което се намират и съществуват до 4 минути. Те са невидими, но могат да бъдат лесно убити от area of effect (AoE) умения.

  • Първото ѝ умение („Q“), Baneling Barrage, позволява на Zagara да пуска вълни от Baneling-и, които нанасят щети на всички противници в зоната на удара.
  • Второто ѝ умение („W“) се казва Hunter Killer. То дава възможност на Zagara да използва Hydralisk, който атакува избран противник.
  • Третото умение („E“) се казва Infested Drop и позволява на Zagara да удари противниците в определена зона. В момента на удара на мястото се появяват Roach-ове, които продължават да атакуват близки цели.

Първият ѝ Ultimate е Devouring Maw. Zagara привиква гигантски червей, досущ като тези в Dune. Той поглъща всички противници в зоната на действие за 4 секунди и им нанася щети. Докато са в устата на червея, противниците не могат да бъдат удряни с други умения или основни атаки.

Вторият Ultimate е Nydus Network и превръща Zagara в страхотен split-pusher. Умението позволява на Zagara да създава мрежа от канали, чрез които да се придвижва из цялата карта. Докато е вътре в мрежата, тя регенерира 10% от максималният си живот и мана. Освен това избирането на този ultimate пасивно увеличава разстоянието, на което creep tumor-а пуска creep. В допълнение, докато е върху creep, основните атаки на Zagara свалят всички cooldown-и с 0.75 секунди.

Добри комбота и опасни противници

Zagara се сработва добре с герои като Kael’Thas, Johanna, Jaina, Kel’Thuzad, Brightwing, ETC, Diablo, Zarya и Ragnaros.

Zagara е особено уязвима срещу герои с много burst damage и CC. Такива са Sonya, Greymane, Valla, Alarak, Kerrigan, Nova, Zeratul и Valeera.

Split-Push Talent Build

Този talent build превръща Zagara в страхотен split-pusher. Основен фокус тук пада върху ultimate-a Nydus Network.

Zagara

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е да събирате опит за отбора, като унищожавате противниковите minion-и и укрепления. В случай, че се почувствате застрашени, просто отивате на друга линия, където няма противници, и продължавате да вършите работата си. Не се включвайте в битките, а се опитвайте да push-вате ефективно. Може да вземате и лагерите от наемници, ако нямате възможност да се биете на линия.

PvP Talent Build

Този talent build превръща Zagara в добър герой срещу противникови герои. Неговата цел е да повиши възможността на Zagara да нанася щети на противниците. Фокусът пада върху талантите за Hunter Killer и Infested Drop.

Zagara

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра и използвате всички средства, за да наказвате противниците. Старайте се да целите противниковите герои с всички умения, които имате в арсенала си.

Small Map Push Talent Build

Този talent build превръща Zagara в добър pusher на карти с две линии, от типа на Braxis Holdout, където няма смисъл да сменяте много линии постоянно. Основен фокус пада върху умението Baneling Barrage.

Zagara

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра, като целта Ви отново е да събирате опит за отбора и да събаряте противниковите укрепления. Тъй като този билд е за малки карти, бъдете особено внимателни за gank-ове.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.