Финал на пети сезон на Afreeca Starleague

Финал на пети сезон на Afreeca Starleague

В неделя се проведе дългоочакваният финал на пети сезон на Afreeca Starleague. Това беше първият PvP финал в Старкрафт турнир от 11 години насам. Но нека най-напред да отделим малко време на мача за третото място.

Hero (Z) vs Mini (P)

Най-добрият зерг в момента, Hero, се съревноваваше за третото място с един от най-добрите протоси извън казармата, Mini. Срещите бяха много оспорвани, изиграха се всичките пет игри. Картите бяха Third World, Sparkle, Transistor, Gladiator и отново Third World.

Можете да гледате турнирния ден тук:

В крайна сметка Hero спечели срещу Mini с 3:2 и му беше връчен чек за 5 000 000 корейски вона (около 5000 щатски долара).

Финалът – Snow (P) срещу Rain (P)

Големият финал се проведе на открито на площада COEX K-Pop в Сеул. Както и предния път, за финала не се продаваха билети и всеки, появил се достатъчно рано, можеше да заеме добро място пред трибуната.

И двамата играчи смятаха, че са достатъчно подготвени, за да спечелят. В публиката се забелязваха и други играчи от турнира, дошли да подкрепят Rain и Snow. В агитката на Rain се появи и лично Flash, който каза, че много се надява Rain да спечели, защото му е приятел.

В крайна сметка Rain се показа като по-добрия протос и спечели с 3:1. Той, както и Snow, изглеждаше много доволен от постижението си.

Най-напред беше връчена наградата на Snow, чек за 10 000 000 вона (около 9000 долара) и цветя, от главния изпълнителен директор на телевизия Afreeca. Коментаторите, както обикновено, се бъзикаха относно уменията на наградените да мултитаскват, като отбелязаха, че Snow не би имал проблем да държи наградите си, както и да се справя с два рийвъра по време на награждаването.

Финал на пети сезон на Afreeca Starleague
Връчване на наградата на Snow от изпълнителния директор на Afreeca, Kevin.

След това на Rain беше даден чекът за 30 000 000 вона (около 28 000 долара) от бизнес директора на компанията KT, заедно със задължителните цветя и стъклен трофей.

Финал на пети сезон на Afreeca Starleague
Rain с наградите си.

Rain беше подпомогнат в мултитаксването от директора на KT.

Финал на пети сезон на Afreeca Starleague
Целувката на Rain.

Можете да видите общото класиране и повече информация за турнира тук.

С това ние – гейминг екипът на technology.bg, се разделяме с вас до следващия турнир. Следете останалите публикации на сайта ни!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.