Ragnaros

Talent Build of the Week: Ragnaros

Миналата седмица представихме три talent build-а за Artanis. Тази седмица продължаваме с още три talent build-а за Ragnaros. Той е melee assassin герой в Heroes of the Storm от вселената на WarCraft.

Ragnaros като герой в Heroes of the Storm

Ragnaros е един от гъвкавите герои в Heroes of the Storm. Той е особено подходящ за карти с цели, които атакуват укрепленията на двете враждуващи страни. Такива са Battlefield of Eternity, Infernal Shrines, Dragon Shire, Garden of Terror, Braxis Holdout, BlackHeart’s Bay, Sky Temple и Tomb of the Spider Queen.

Специалитетът му („D“) се казва Molten Core. Когато Ragnaros e близо до разрушено укрепление, той го заменя със своя по-силна форма. В този си вид Firelord-а притежава малко по-различни и подобрени версии на основните си умения. А ето и какво са те:

  • Първото му умение („Q“), Empower Sulfuras, позволява на Ragnaros да удари по определена цел, нанасяйки щети на всички противници в зоната на действие. Той възстановява 20% от нанесените щети като жизнени точки, и двоен процент от щетите, нанесени на противникови герои.
  • Второто му умение („W“) се казва Living Meteor. То дава възможност на Ragnaros да призове метеорит, с който да нанесе щети в определена зона на действие.
  • Третото умение („E“) се казва Blast Wave и позволява на Ragnaros да увеличи своята мобилност или тази на съюзнически герой. В допълнение към мобилността, секунда и половина по-късно избраната цел избухва, за да нанесе щети около себе си.

Първият му Ultimate е Sulfuras Smash. Ragnaros мята своя чук в определена зона. В центъра на тази зона нанесените щети на вражеските герои са ужасяващи, а в допълнение – попадналите там герои биват зашеметени за половин секунда. Вражеските герои в периферията на удара поемат три пъти по-малки щети.

Вторият Ultimate е Lava Wave и е глобален. Умението позволява на Ragnaros да нанесе доста щети на противниковите minion-и по цялата линия. Това го прави много добър избор за картите Braxis Holdout и Tomb of the Spider Queen. Противниковите герои, които са на линията, също няма да бъдат пощадени от мощта на Firelord-a!

Sulfuras Talent Build

Този talent build превръща Ragnaros в страхотен bruiser срещу противникови отбори, които имат два или повече melee героя. Фокусът пада върху „Q“ умението Empower Sulfuras.

Ragnaros

Как да играем с този talent build?
Залагате на агресивна игра. Основната цел е бързото изпълняване на quest-овете за „Q“ и „сърчицата“ (Regen globes). При всяка удобна ситуация удряте с основна атака противников герой, пускате „Q“ и отново нанасяне основна атака. Много полезно е, че Empower Sulfuras премахна анимацията за атакуване на следващата атака, т.е. имате възможност да нанесете много бързо два удара плюс умение. Когато се наложи да се приближите бързо или да избягате от противниците, използвате „E“. Същото важи ако Ваш съюзник иска да осъществи тези намерения.

Living Meteor Talent Build

Този talent build превръща Ragnaros в добър герой срещу противници с намалена подвижност и много backline герои. Неговата цел е да повиши възможността на Ragnaros да нанася щети на противници в неблагоприятни за тях позиции, докато бягат или докато са зашеметени. Фокусът пада върху умението „W“ – Living Meteor, и quest-a към него на първо ниво.

Ragnaros

Как да играем с този talent build?
Залагате на изключително агресивна игра и използвате всички средства, за да наказвате противниците. Опитвайте се да отгатнете накъде ще се предвижат те, така че да поемат максималния брой щети на умението Living Meteor. Ако научите поведението на противниците, ще бъде по-лесно и по-ефективно да използвате Sulfuras Smash. Пускайте „E“ – Blast Wave, предимно на Вашите съюзници.

Blast Wave Talent Build

Този talent build превръща Ragnaros в страхотен герой срещу всякакви противници, но прави неговата начална игра сравнително по-слаба в сравнение с другите два билда. Целта тук е да се повиши възможността на Ragnaros да нанася много и експлозивни щети на всички противници около него. Фокусът пада върху умението „Е“ – Blast Wave. В рамките на две нива – 13-то и 16-то, повишавате щетите, които умението нанася, с четири пъти!

Ragnaros

Как да играем с този talent build?
Залагате на внимателна игра, като целта ви е да събирате опит за отбора и да не умирате. Не забравяйте да се биете в отборните битки. В началото на играта ще бъде по-полезно да използвате умението „E“ Blast Wave върху Вашите съюзници, а не върху себе си, но след 13-то ниво това трябва да се промени. След 16-то може да заложите на доста по-агресивна игра, но не бъдете този, който започва битката, освен ако не нанесете страхотен Sulfuras Smash.

Screenshot-ите с talent build-ове са от популярния сайт Icy Veins.

Успех и до нови срещи в Heroes of the Storm!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.