Ana и Junkrat

Ana и Junkrat в Heroes of the Storm

Blizzard успяха да зарадват за пореден път своите фенове с цели два нови героя в Heroes of the StormAna и Junkrat. Новините от Blizzard валят една след друга. След като стана ясно, че поддръжката на Windows XP и Vista скоро приключва, днес ни зарадваха и с новината че пускат мобилно приложение на Battle.net. Припомняме, че наскоро от Blizzard пуснаха нова карта, а именно Volskaya Foundry. Съобщиха, че вкарват подобрения в AI на доста от героите и обявиха планове да се „борят“ със случайностите в играта.

Кои са Ana и Junkrat?

Ana и Junkrat са поредните нови герои от вселената на Overwatch, които ще се появят в Nexus-a.

Ana Amari е един от първите членове и основатели на Overwatch. Тя използва своите снайпер умения, за да пази слабите и невинните. По време на една от мисиите си, тя вижда Widowmaker, и в миг на вцепенение получава изстрел в дясното око. Въпреки че след тази случка тя се покрива, нейното чувство за справедливост я връща на бойното поле, по-решителна от всякога.

Junkrat, или Jamison Fawkes, както е неговото истинско име, е един от оцелелите австралийци след Омник кризата. Унищожението на австралийския Омник превръща континента в една гигантска радиоактивна пустош. В среда като тази няма нищо по-подходящо от това да се отдадеш на престъпна дейност и Junkrat става един от най-известните и опасни престъпници в целия свят. А няма нищо по-лошо от опасен престъпник с любов към бомби!

Ana и Junkrat като герои в Heroes of the Storm

Ana

Първото ѝ умение е Healing Dart. Ana изстрелва стреличка от своята карабина в избрана посока, която възстановява жизнени точки на първия „поразен“ съюзник в зоната на действие.

Следващото ѝ умение е Biotic Grenade. Ana хвърля граната в предварително зададена зона. Всички съюзници в зоната на действие получават възстановени жизнени точки, а всички противници търпят щети. В допълнение към тези ефекти, всички умения, които възстановяват жизнени точки, ще бъдат с 25% по-ефективни за съюзниците на Ana в рамките на 4 секунди, и 100% по-малко ефективни за враговете на Ana в рамките на 2 секунди.

Третото ѝ умение се казва Sleep Dart и както името подсказва, то позволява на Ana да приспи противников герой, досущ както рейнджър приспива лъв в Серенгети.

Специалитетът ѝ се нарича Shrike. Всяка атака по противници добавя отрова, която нанася допълнителни щети. Stack-ва до 5 пъти.

Ultimate-ите (R) ѝ са два – Nano Boost, добре познат от Overwatch и Eye of Horus. Nano Boost се прилага върху съюзник, като за времето на действие дава 200 мана, увеличава ефективността на магиите с 30% и намалява всички cooldown-и със 150%. Eye of Horus позволява на Ana Amari да покаже на какво е способен един добре трениран снайперист. Тя заема поза и изстрелва общо 8 патрона, които поразяват съюзници или противници. Поразените съюзници имат възстановени жизнени точки, а поразените противници търпят щети. Обсегът на действие на умението е цялата карта.

Junkrat

Първото му умение (Q) е Frag Launcher. Junkrat изстрелва гюлета в избрана посока, които подскачат и се взривяват при контакт с противник или в края на зоната на действие. Има налични общо 4 гюлета и презарежда всичките едновременно.

Следващото умение (W) е Concussion Mine, добре познато от Overwatch. Junkrat пуска бомба на земята, която може да активира по собствено желание. Всички в зоната на действие биват отблъснати, а по този начин умението може да се използва точно както и в шутъра.

Третото умение (E) се казва Steel Trap и позволява оковаването на противников герой на място за 2 секунди.

Специалитетът му (D) е Total Mayhem и отново е досущ като в Overwatch – когато Junkrat умре, той пуска 5 гранати на земята, които след кратък период избухват. Когато има поставена Concussion Mine, тя се активира през специалитета (D).

Ultimate-ите (R) са два – добре познатата Rip-Tire от Overwatch и Rocket Ride. Rip-Tire създава гума с шипове, която има 500 жизнени точки и е налична в рамките на 15 секунди. Докато гумата е активна, Junkrat е неподвижен, но контролира гумата. Повторната активация на улта детонира гумата, като противниците, намиращи се по-близко до центъра на експлозията, търпят по-големи щети. Rocket Ride позволява на Junkrat да язди ракета, като един истински постапокалиптичен каубой. Той може да контролира зоната на удар на ракетата. В зоната на удар ракетата нанася огромни щети и в допълнение се изпълнява специалитетът на Junkrat. 5 секунди по-късно той се появява на олтара с ракетата и 150% по-бързо движение, докато не бъде поразен.

Клипове на Ana и Junkrat

Ana

Spotlight:

In development:

Junkrat

Spotlight:

In development:

На добър час и ще се видим в Nexus-a!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.