нови функции на Google

5 нови функции на Google, които правят живота по-лесен 

От тази седмица налице са 5 нови функции на Google, които показват, че технологичният гигант не спира да променя и подобрява продуктите си. Ето някои улеснения, които правят слушането на аудиокниги, гледането на филми или телевизия, изпращане на напомняния и комуникация с другите по-лесна и по-приятна.

Google Play Books

Google добави аудиокниги в Google Play през януари и сега те са актуализирани. Smart Resume автоматично превърта книгата към предишна дума или изречение при неочаквано прекъсване и непоискана пауза. Google описва това превъртане назад като „интелигентно“.

Приложението вече има и опция „Запомняне“, която Ви позволява да маркирате места, към които може да искате да се върнете по-късно. Това се случва само с едно докосване върху съответния абзац. Аудиокнигите ще могат да бъдат свързвани и с Google Assistant. Това може да бъде много полезно, ако предпочитате да слушате книга, отколкото музика или видео по време на ежедневното пътуване до работното място, например.

Контролът за скоростта на четене също е разширен. Така книгите могат да бъдат слушани от от 0,5 до 3,0 пъти над обичайната скорост на четене.

Bluetooth високоговорители

Домашните устройства на компанията сега имат възможността да управляват Bluetooth високоговорителите. Ако използвате Home, за да слушате аудиокнига, ще получите още много предимства. Новото е, че едно устройство може да управлява Bluetooth високоговорителите в цялата къща, така че каквото и да слушате, то може да остане с Вас, където и да отидете.

Функции за важни напомняния

Способността да се свързвате с Bluetooth високоговорителите не е единствената нова функция, която Google добави към дома. Домашният асистент може да обработва напомняния, базирани на местоположението. Така ще получавате определено напомняне, когато сте на мястото, където искате да го чуете. Това е чудесна опция за хора, които влизат в една стая и забравят за какво точно са отишли там.

По-лесен достъп до GIF-чета

Да предположим, че искате да използвате GIF-чета, за да кажете на някого колко обичате/не харесвате сегашната си аудиокнига или да добавите такива към публикацията в любимата си социална мрежа. Google планира да направи това по-лесно.

Компанията наскоро закупи популярната платформа Tenor, която се използва в много виртуални GIF клавиатури за смартфони и мобилни приложения. Планът е да се включи огромната библиотека на Tenor за GIF-чета в Google Изображения и продукти като Gboard.

Tenor твърди, че повече от 300 милиона души генерират над 12 милиарда търсения на GIF-чета всеки месец, използвайки платформата, която смята да продължи да работи като отделна марка.

Нови възможности в Google Play Movies & TV

Аудиокнигите и GIF-четата са страхотни, но понякога предпочитате да гледате, отколкото да слушате. По тази причина Google подобри приложението Movies & TV с няколко нови функции, които улесняват намирането и гледането на това, което искате.

Апликацията ще предлага списък с услуги с поточно предаване. Google има повече от две дузини стрийминг услуги и дава обещания за още. За съжаление Netflix не е включена, но това не е изненадващо, като се има предвид продължаващата война с Amazon.

Ако нямате предвид конкретно заглавие, можете да търсите по жанр. Може също така да настроите търсенето към видовете филми и телевизионни предавания, които харесвате, с клавишна система за класиране. Ако срещнете нещо, което бихте искали да гледате, но не можете да го направите в момента, приложението ще го запази за Вас в раздела Watchlist.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.