Google непрекъснато превъртане
Google logo

Google ще предлага „непрекъснато превъртане“ и в десктоп версия

Уебсайтът автоматично ще зареди шест страници с резултати, преди да ви подкани да щракнете върху бутона „още“.

Google ще представя резултати от търсенето на настолен компютър с непрекъснато превъртане повече от година след стартирането на функцията на мобилни устройства. Непрекъснатото превъртане ще премахне необходимостта да щракнете върху „Напред“ или върху номерата на страниците в долната част на резултатите от вашето търсене. Вместо това Google автоматично ще зареди следващата група резултати на страницата, след като превъртите до дъното на текущия списък. Ако използвате Google на мобилно устройство, функцията ще ви е много позната.

„Така че от днес въвеждаме непрекъснато превъртане на десктоп, за да можете да продължите да виждате по-полезни резултати от търсенето с по-малко кликвания. Вече е още по-лесно да се вдъхновявате с повече информация на една ръка разстояние“, каза говорител на компанията.

Подобно на мобилната версия на функцията, тя първоначално ще бъде достъпна за заявки на английски в САЩ и най-вероятно ще достигне до повече хора и повече региони в бъдеще.

Трябва да се отбележи, че потребителите не трябва да бъркат непрекъснатото превъртане с безкрайно превъртане. При непрекъснато превъртане потребителите могат да видят до шест страници с резултати от търсенето, като превъртат надолу, преди да видят бутона „Още“, за да търсят допълнителни резултати. На мобилни устройства Google ограничава непрекъснатото превъртане до четири страници с резултати от търсене наведнъж.

Google традиционно има „страничен“ подход към резултатите от търсенето. Това означава, че до този момент, когато потребителите превъртаха надолу страницата с резултати от търсенето и искаха да видят повече резултати, те трябваше да кликнат върху номера на страницата в долната част.

Още плюсове на новата функция

Новата функция може също така да осигури повече видимост на сайтове, които не са се класирали достатъчно високо, за да бъдат на първа страница. Хората са склонни да не стигат до резултатите на втората страница и много малко отиват на страниците след това – оттук и шегата: най-доброто място да скриете нещо криминално е страница 2 от резултатите от търсенето с Google.

Промяната идва в момент, когато много потребители се оплакват, че резултатите от търсенето с Google са с влошено качество. В отговор Google направи серия от промени, включително правейки резултатите от търсенето по-визуални. През септември също така пусна функция, която изведе на повърхността резултати от Reddit и Quora в раздел, наречен „Дискусии и форуми“.

Въпреки че много функции имат дизайн, ориентиран към мобилните устройства, Google също работи върху подобряването на търсенето на настолни компютри. Компанията тества карти с уиджети на началния екран, за да даде на потребителите достъп до информация като времето и акциите с един поглед.

Може да споделите впечатленията си с нас в Технологичното Общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.