Заглавна картинка Онлайн игри Китай Ограничения

Китай ограничава онлайн игрите за деца до 3 часа седмично

Китай затяга ограниченията си за онлайн игри по отношение на деца и тийнейджъри. Новите по-строги правила гласят, че  непълнолетните ще имат право да играят онлайн игри до 1 час на ден през уикендите и празниците.

Духовен опиум и мерки против пристрастяването

Ограниченията, публикувани от Националната администрация по печата и публикациите, са съсредоточени върху мерките „против пристрастяването“. Според официалните съобщения, те идват като отговор на оплаквания от родители, че предишните ограничения са били „твърде щедри“. Съгласно правилата, въведени през 2019 г., непълнолетните бяха ограничени до час и половина онлайн игри на ден през делничните дни и три часа – през уикендите и празниците.

„Напоследък много родители съобщават, че пристрастяването на някои тийнейджъри към онлайн игрите сериозно се е отразило на нормалния им учебен живот, както и на физическото и психическото им здраве“, споделя служител пред Xinhua. Самият той определя игрите като „духовен опиум“.

„Тийнейджърите са бъдещето на нашата родина. Защитата на физическото и психическото здраве на непълнолетните е свързана с виталните интереси на хората. Необходимо е култивиране на младото поколение в ерата, в която работим върху подмладяване на нацията ни.“

Ограничения против онлайн игри досега

Новите правила идват на фона на репресиите срещу технологичните компании в Китай. По-рано през този месец китайското законодателство прие обширни разпоредби за поверителност на данните, които ограничават начина на събиране и използване на лична информация. През юли китайският игрален гигант Tencent обяви, че въвежда разпознаване на лица в опит да спре децата да играят между 22:00 и 08:00 часа. След този ход последваха опасения, че децата използват лични документи за възрастни, за да заобиколят правилата.

От 1 септември коланите се затягат

Платформите за онлайн игри вече ще позволяват на непълнолетните да играят между 20 и 21 часа в петък, събота и неделя, както и в празнични дни. Компаниите за игри ще трябва да използват „система за проверка на истински имена“, за да наложат възрастовите ограничения. Китайските служители от своя страна ще засилят проверките за прилагането на новите ограничения, които влизат в сила на 1 септември.

Ако темата Ви харесва, заповядайте да я обсъдим в нашите фейсбук групи „Технологичното общество в България“ и „Гейминг зона„.

Също така можете да ме почерпите с 1 крипто кафе.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg