Начало / Новини

Новини

Какво се случи с View image бутона на Google

View image бутона

Google сключи сделка с Getty images, оставяйки голямо количество от потребителите си недоволни, че даже и сърдити, основно поради липсата на View image бутона. Няколко часа след премахването му разработчик създава приложение за уеб браузъра Chrome, което връща бутона.

Още »

Smart очилата на Intel ще довършат ли започнатото от Гугъл ?

Smart очилата на Intel

Smart очилата на Intel имат потенциала да успеят в това, в което Google се провалиха. Тежащи около 50 грама, те са сравнително по-леки от други smart очила. Благодарение на VCSEL технологията е възможно манипулирането на известията чрез поклащане на главата и движение на очите.

Още »

Илън Мъск планира да изстреля Falcon Heavy на 6 февруари

Falcon Heavy

Илън Мъск съобщи в Twitter, че ракетата Falcon Heavy ще бъде изстреляна на 6 февруари, заедно с червената Tesla Roadster от личната му колекция.

Още »

Кървава Синя Супер Луна довечера – но няма кръв и няма да е синя

Кървава Синя Супер Луна

На 31 януари и 1 февруари ще може да се наблюдава рядкото явление Кървава Синя Супер Луна, което не е нито кърваво, нито синьо.

Още »

Илън Мъск с няколко милиона долара напред от продажба на огнехвъргачки

огнехвъргачката за забавление на Илон Мъск

Само за няколко дни милиардерът изобретател Илън Мъск спечели милиони долари от предварителна продажба на огнехвъргачки. Веднага уточняваме, че са предназначени за забавление.

Още »

Google Clips вече в продажба

Google Clips

Google Clips е миниатюрна камера, която можете да закрепите на дрехите си и тя сама може да прецени кои са интересните моменти в живота ви, които заслужават да бъдат снимани.

Още »

Youtube приканва промотираните музиканти да не злословят по адрес на компанията

YouTube

YouTube включва клаузи за "неочерняне" в бизнес споразуменията си и приканва промотираните от компанията музиканти да я спазват.

Още »

Конкурсът Google Lunar X PRIZE остана без победител

Google Lunar X PRIZE

Нито един от 5-те отбора финалисти в конкурса за изпращане на роботизирани самоходни апарати на Луната Google Lunar X PRIZE не може да завърши в срок своя проект

Още »