Парични преводи с Google Assistant

Парични преводи с Google Assistant – новата опция за разплащане е вече тук

Парични преводи с Google Assistant е новото въведение на Google, което превзе потребителите в САЩ през тази седмица. Ползващите iPhone и Android могат с кратки изречения като „Изпрати 100 долара на Лорън“ да превеждат съответната сума. Това ще се случва много бързо, по всяко време и към всеки потребител. Адресатът обаче също ще трябва да настрои настрои Google Pay на телефона си, за да получи средствата.

През януари Googlе най-накрая сложи край на объркването с Google Wallet и Android Pay, като ги сля в Google Pay. Въпреки това, объркването все още съществува. През следващите няколко месеца ще има отделно приложение Google Pay Send за плащания от тип „peer-to-peer“.

Но все пак не е нужно да разбирате странната история на Google Pay, за да използвате новата функция на Google Assistant. Ако някога сте изпращали пари чрез бутона $ в Gmail, вероятно вече имате профил в Google Pay и така ще можете да го използвате и в обогатения му вариант. Ако нямате профил, ще бъдете подканени да си направите, когато за пръв път поискате да изпратите пари чрез смартфона си. Трансакциите ще изискват удостоверяване не само с гласа на потребителя, но с пръстов отпечатък или с паролата в Google.

Технологичният гигант обяви, че чрез услугата за парични преводи с Google Assistant чрез интелигентния говорител ще бъде на разположение за по-широката аудитория „през следващите месеци“. Тя ще бъде напълно безплатна.

Конкуренция

Новата опция идва, докато Google и Amazon се борят помежду си за господство в новия свят на цифровите асистенти. И двете компании непрекъснато добавят нови функции в Google Assistant и Alexa на Amazon. С това нововъведение, Google има по-голям шанс да се конкурира с подобната услуга Amazon Pay.

Тази седмица CNET съобщи, че софтуерната фирма Daon вече разработва услуга за паричен трансфер чрез Alexa, която някои банки може да въведат по-късно тази година. Така че, според експертите, последното умение на Google Assistant би могло да създаде повече конкуренция за Square, Zelle и VenMo на PayPal, които предлагат приложения за превод на пари.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.