Google Assistant
google.com

Пуснаха Google Assistant за iOS

Преди няколко дни от Google съобщиха, че техният гласов личен асистент (Google Assistant) може да се използва от собствениците на iPhone. Това стана по време на традиционната конференция за разработчици Google I/O 2017, която се проведе в Калифорния, САЩ. На нея бяха обявени новостите около продуктите на компанията.

Google Assistant изпълнява по-сложни заявки от последната версия на Siri

По принцип iPhone си върви със собствен цифров асистент на Apple – Siri, което би породило въпроса защо да инсталирате още един асистент, с какво би бил той по-добър? От Google уверяват, че тяхното приложение Google Assistant може да се справи с по-сложни задачи от Siri, без да е негов заместител. Той се допълва отлично с iOS приложенията от Google, снабден е и с модерно разширение за бърз достъп и позволява да контролирате свързаните устройства.

Ето някои от функциите, които предлага новото приложение за iPhone, споделени от сайта cnet.com:

  • бързо набиране
  • гласово или писмено подаване на заявка към асистента
  • използване на Google Maps вместо Apple Maps
  • изпращане на имейли, SMS и iMessage
  • въвеждане на събития в календара или напомняния
  • слушане на музика

За сметка на това Google Assistant не може да настройва аларми и не е достъпен от бутона Home. Засега може да се ползва само в САЩ и поддържа единствено английски език. В скоро времe обаче се очаква да поддържа и френски, немски, португалски и японски език. На следващ етап приложението ще стане достъпно за още по-широк кръг от потребители, ползващи италиански, испански и корейски език.

Google Assistant работи само на iOS 9.1 и по-високи версии. Вече може да бъде изтегленo от App Store, като мястото, което ще ви заеме, е 256 MB.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Станимира Колева

Автор и редактор на свободна практика с разностранни интереси, които, изненадващо, често се пресичат. Филолог по образование, творец по призвание, създател на онлайн медията "Царевец вести" /царевец.com/.