Новото смарт огледало на Kohler

Kohler добавя още устройства с гласово и безконтактно управление в банята и кухнята с новата интелигентна продуктова линия, наречена Kohler Konnect. В новата линия всичко от кранчето през тоалетната до ваната може да се управлява чрез гласови команди, като се използва смарт огледало като главен контролен център.

Огледалото Verdera, подобно на много от смарт продуктите, които ще видите на CES 2018, е с вграден  гласов асистент на Amazon – Alexa.  Mожете да поискате да прочетете новините, да регулирате осветлението на огледалото или да контролирате други сдвоени джаджи в къщата. Новото смарт огледало има вграден двоен микрофон и запечатан корпус, за да предпази технологията от повреда от водни пръски или кондензация. Verdera може да засича и движение, като свети с мека нощна светлина, когато засече, че потребителят се движи до огледалото.

смарт огледало

Линията Kohler Konnect

Потребителите могат да „говорят“ с Verdera, за да контролират други продукти на Kohler Konnect, които включват:

  • Кухненският смесител Sensate, който ви позволява да пуснете или спрете водата само с гласови команди. Можете да напълните от чаша вода за пиене до голяма тенджера, за да си приготвите паста;
  • Смарт тоалетната Numi, която се отличава с функции за затопляне на седалката и краката, освен осветлението и управление на музика;
  • Душ системата DTV +, която може да регулира температурата на водата, налягането, продължителността на парата и музиката;
  • С комплекта PerfectFill може автоматично да напълните ваната си с точно желаната дълбочина и температура. Така намалявате времето, което прекарвате в банята, за да следите пълна ли е ваната. Функциите за автоматично пълнене и автоматично източване могат да се управляват с прости гласови команди или чрез приложението KOHLER Konnect.
  • Новата тоалетна чиния PureWarmth предлага тънък дизайн и вградена нощна светлина, за да подобри практическата работа на потребителя с всяка тоалетна. Приложението KOHLER Konnect предлага на потребителите контрол над температурата, времето на затопляне и продължителността, както и осветлението с възможност за програмиране и настройване на всички функции според предпочитанията на потребителя.
  • Най-новата технология на Kohler за безконтактно пускане на водата включва стандартен лост с вграден датчик за движение, който осигурява на потребителите удобство при безконтактно пускане на водата, за да се сведе до минимум разпространението на микроби. Сензорът за движение и нощната светлина могат да бъдат активирани и чрез приложението KOHLER Konnect.

Нуждаете ли се от нещо подобно? Или Echo Speaker би бил достатъчен? Очевидно никой никога не се нуждае от подобни джаджи, но ако ви харесва идеята за интелигентна баня, новото смарт огледало е много по-естетично от всяко Echo на пазара. Освен това ви освобождава място на плота и е водоустойчиво. Смарт огледалото Verdera ще бъде първият елемент от линията Kohler Konnect, който ще бъде пуснат в продажба през март. Цената за момента не е потвърдена. Първоначално ще бъде с вградения гласов асистент Alexa. Все още се работи върху поддръжката и на Google Assistant, но от Kohler не се ангажират с дата за тази актуализация.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.