JBL Reflect Eternal – соларни bluetooth слушалки в предварителна продажба през Indiegogo

Всички сме забравяли да заредим техниката си в забързаното ежедневие – телефон, Bluetooth слушалки, резервната батерия дори. JBL разполага с нов чифт Bluetooth слушалки, от които се очаква да премахнат разочарованието от изтощена батерия. Слушалките JBL Reflect Eternal имат лента от слънчеви панели, която им позволява да се зареждат през целия ден. Според компанията няколко часа навън са достатъчни за Reflect Eternal да възпроизвеждат музика за неопределено време.

соларна лента на JBL слушалки

Подобно на някои други големи компании, JBL е избрала да изпълнява предварителни поръчки за Reflect Eternal чрез Indiegogo. По този начин знае точното търсене на нов продукт и не е необходимо да произвежда повече от необходимото за първоначалното пускане. Вече е надминат повече от два пъти минималният праг от 500 поръчани единици, а до края на кампанията остават още 18 дни.

Reflect Eternal изглежда като всеки чифт JBL. Горната повърхност на лентата за глава обаче съдържа материал, наречен Powerfoyle, произведен от шведската нанотехнологична фирма Exeger. Според Exeger в Powerfoyle се съдържа патентован наноматериал, който генерира електричество от светлина. Този процес, макар и колебливо, може да се нарече „изкуствена фотосинтеза“. Материалът на слънчевия панел идва в различни дизайни и покрития, като е направен и с отлична гъвкавост. Тя е от изключителна важност за продукт, който ще се огъва по главата на човек максимално удобно за него всеки ден.

Момиче, носещо соларни слушалки JBL reflect eternal

Reflect Eternal имат достатъчно капацитет на батерията за около 24 часа възпроизвеждане на аудио само с едно зареждане. По данни на JBL час и половина навън увеличава времето за възпроизвеждане до около 68 часа. Ако прекарате два часа навън, това е теоретично достатъчно, за да не се нуждаете от презареждане следващата една седмица. Интересното е, че според информацията на JBL в Indiegogo 2.5 часа навън всеки ден елиминират нуждата от зареждане с кабел. Нека да не забравяме, че тези числа важат на теория при слънчева светлина, около 50 000 лукса, колкото в ясен слънчев ден. Разбира се, възможността им да се зареждат от слънчевата светлина не изключва вече добре познатия метод чрез кабел. Слушалките все още ще се зареждат нормално на закрито, но JBL не дава никакви индикации дали това има осезаемо влияние върху живота на батерията. Reflect Eternal имат Bluetooth 5.0 и поддръжка за Google Assistant и Alexa.

Ето посочените спецификации от JBL в Indiegogo:

 • 24 Hours Battery Life: (3.7V / 700mAh)
 • Driver Size: 40mm
 • Driver Sensitivity at 1kHz/1mW: 106dB SPL
 • Dynamic Frequency Response Range: 20Hz-20kHz
 • Max Input Power: 15mW
 • Impedance: 32 ohm
 • Bluetooth Version: V5.0
 • Bluetooth Profiles: A2DP V1.3, AVRCP V1.5, HFP V1.6

Зареждане и възпроизвеждане:

 • Battery Type: Polymer Li-ion Battery (3.7V DC, 700mAh)
 • Charging Time: 2hrs from empty (via USB)
 • Music Play Time with BT On: Up to 24 hrs (with no SOLAR charging)
 • Music Play Time with BT On: Unlimited (with SOLAR charging)

Компанията посочва 165 долара като пазарна цена, но Reflect Eternal може да бъде ваш за 99 долара в момента.  JBL ще започне извършването на доставки на соларните слушалки най-рано през октомври 2020 г..

С радост бихме чули вашето мнение и очаквания за тези слушалки във фейсбук групата ни Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Денис Саамиев