как се изтрива съобщение във Facebook Messenger

Facebook експериментира с нов гласов асистент Aloha

Facebook отново тества разпознаването на речта с нов гласов асистент Aloha, съобщиха от TechCrunch. Откритието е направено от разработчика Джейн Уонг, която намерила ранна версия на потребителския интерфейс в кода на Facebook приложението за Android.

Първоначално компанията планира да разработи интелигентен гласов асистент с кодово име Aloha или Portal. Плановете очевидно са забавени заради конференцията на F8 през май, както и загубата на доверието в социалните медии след скандала с Cambridge Analytica.

Но сега изглежда, че Facebook се завръща отново, след като Уонг откри новата функция, погребана в приложенията за Android Facebook и Facebook Messenger. В момента всичко, което Aloha прави, е елементарно гласово разпознаване. Но като се има предвид как вече работят съществуващите гласови асистенти, това е основата, върху която трябва да работят, преди да преминат към по-сложни дигитални услуги.

Освен това кодът за тестване на гласовия асистент се отнася и за външни Wi-Fi или Bluetooth устройства. Това означава, че Facebook може да гледа на използването на Aloha като платформен асистент. Подобно на това как Siri или Google Assistant обхващат както смартфони, така и интелигентни високоговорители.

Засега обаче със сигурност е интересно да видим, че Facebook работи върху нещо, свързано с гласа. Дори Aloha да не се окаже следващата Alexa.

Какво да очакваме?

Според DigiTimes. гласовият асистент трябваше да бъде представен през юли. Очевидно това не се случи.

Facebook отказа да коментира видеото на Уонг, а говорителят на компанията каза: „Ние непрекъснато тестваме неща – за момента няма какво да споделим, но през следващите седмици екипът ми ще следи хардуерните новини, идващи от AR / VR org.“ Не е ясно дали тези хардуерни новини ще се съсредоточат върху гласовете и Aloha или Portal, или са свързани само с конференцията на Facebook Oculus Connect 5 на 25 септември.

Следете Technology.bg всеки ден и научавайте най-интересните и най-важни новини и събития от света на информационните технологии!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.