Най-очакваните Fallout модове за 2018

Най-очакваните Fallout модове за 2018

Премилостиви са боговете на величествената PC господарска раса! Дариха ни те с енджини, които сякаш глина в ръцете на изкусен майстор грънчар, могат да пресъздадат всяка причудлива форма. Да ни пренесат на места реални и фантастични, като излезли от четката на даровит художник. И поеха тези дарове, чедата на величествената PC господарска раса, и с любов и отдаденост започнаха да творят, да създават нов живот…във вселената на Fallout!

В началото бе Апокалипсисът!

За тези от вас, които са изпуснали, покрай новогодишние празници другарите Тръмп и Ким Чен Ун си мериха кой има по-голямо копче за изстрелване на ракети с ядрени бойни глави. На фона на това, едва ли има по-добър момент да си припомним как ще изглежда животът след натискането на тези копчета. По този повод ви представяме най-очакваните Fallout модове за 2018 година. Преди да започнем да изброяваме, трябва да споменем няколко генерални точки:

  1. Всички тези модове се създават от независими разработчици, с некомерсиална цел, чрез отделяне на много лично време и усилия. Всеки от вас може да окаже своята помощ по различен начин. Повече информация ще видите на страниците на разработчиците;
  2. Историите се развиват в различни времеви периоди и понякога на нови за вселената на Fallout локации. Въпреки че не са официално признати от Bethesda и Obsidian, тези модове се стараят да се придържат максимално към Fallout канона;
  3. Списъкът съвсем не обхваща всички Fallout модове, но за сметка на това ще се спрем на най-професионално направените и с най-богато съдържание. Отделно от тях съществуват буквално стотици, ако не и хиляди по-малки и незначителни модове за Fallout игрите;
  4. В зависимост от това, кой от модовете искате да играете, ще трябва да притежавате оригинално копие или на Fallout: New Vegas, или на Fallout 4, за предпочитане с всичките им DLC-та. Там, където имате възможността да играете със съществуващ герой от оригиналната игра, съветваме ви по-добре да не го правите, а да започнете с нов. Така ще избегнете потенциални конфликти;
  5. И накрая – не очаквайте точни дати на излизане на модовете! Колкото и разработчиците да си поставят цели, повечето от тях работят по тези проекти в свободното си време. Всички изброени по-долу модове са планирани за 2018 г., но винаги трябва да имаме едно на ум;
На вашето внимание е само малка част от забавните, но пък напълно безполезни модове, налични за Fallout: New Vegas и Fallout 4.
На вашето внимание е само малка част от забавните, но пък напълно безполезни модове, налични за Fallout: New Vegas и Fallout 4. Толкова за тях.

Fallout: New California

Първоначално познат като Project Brazil, този мод е най-амбициозният подобен проект до момента. Започнат е още през 2009 г. от разработчиците от moddb (всъщност общност от много различни разработчици). Желанието им бе финалният продукт да излезе в края на 2017 г., но в крайна сметка можем да го очакваме през първата половина на тази година. Модът е базиран на Gamebryo енджина на Fallout: New Vegas.

Fallout: New California се развива през 2260 г., 21 години преди историята на New Vegas. Главният герой ще бъде „Хлапето от Vault 18“ (изцяло нов Vault в света на Fallout). По време на най-големия бейзболен мач, който годишно се провежда във Vault-а, Хлапето взима съдбоносно решение, което ултимативно ще промени съдбата на неговото убежище и на цялата New California Republic. Героят ни ще се впусне в приключението на живота си, търсейки митичната изоставена база Бразилия, някъде из руините на Лос Анджелис.

Fallout 4: New Vegas

На практика този мод представлява Fallout: New Vegas, пресъздаден с Fallout 4 Creation engine. В проекта участват над 100 души, като целта му е да обогати оригиналната история на Куриер 6, добавяйки нови неща към познатия геймплей. Освен явната разлика в графиката, ще можем да се насладим на динамични климатични промени, както и на други интересни нововъведения.

Макар че разработката започна едва през август 2017, проектът е в напреднала фаза, което се доказва и от наскоро излязлото ингейм видео. Остава да се надяваме, че Fallout 4: New Vegas ще ни пренесе в пустинята Мохаве до края на тази година.

Fallout Cascadia

Също много амбициозно начинание, надхвърлящо размерите на едно стандартно DLC. Fallout Cascadia ще ни пренесе на карта с приблизителните размери от около 80 квадратни километра, върху руините на днешен Сиатъл. Очаква ни пълен набор от нови мисии, изцяло нов главен герой, нови оръжия, поселения, както и минимум две нови силни фракции – Republic of Cascadia и Red Leafs. Добрата стара New California Republic отново ще присъства на политическата карта.

По-интересно е, че действието във Fallout Cascadia ще се развива през 2329 г. Това е почти 40 години след действията във Fallout 4, чиято история досега бе най-далечна във времето. За да пресъздадат най-напредналото общество, което сме виждали досега във Fallout вселената, разработчиците ще се облегнат на енджина на Fallout 4. За щастие, глуповатите диалози ще си останат само във F4, а Cascadia ще ни предложи истинско богато rpg усещане. И да, S.P.E.C.I.A.L системата се завръща!

Capital Wasteland

Още един проект, който се опитва да възроди някоя от старите Fallout игри, но с модерна графика. Capital Wasteland, както може би се досещате, ни връща отново сред руините на Вашингтон. Целта на този мод е да пресъздаде изцяло Fallout 3, заедно с мисиите, героите, диалозите и всичко останало, но с Creation енджина на F4. Все още не е ясно дали ще има нововъведения като динамични климатични особености или нещо друго, различно от оригиналната игра.

Fallout New Vegas: The Frontier

Със сигурност ще се молим на PC Master race боговете този мод да се случи, защото е може би най-интересният в списъка. The Frontier се изгражда на базата на New Vegas енджина, а главен герой ще бъде Куриерът. С това-горе долу приключват и общите неща с NV. Действието се развива на изцяло ново място, а именно Портланд, Орегон. Историята ще бъдат горе-долу с размерите на New Vegas DLC-тата, но се очаква картата да е по-мащабна от пустинята Мохаве.

The Frontier ни среща със съвсем нов свят и то, забележете – зимен. Точно така, за първи път във Fallout вселената действието ще се развива насред зима. Геймплейът ще бъде напълно обновен – нови локации, нови герои, оръжия, куестове, както и някои изненади, които разработчиците обещават. А какво ще кажете за това – boss fights! Да, в The Frontier ще има босове, защото какво е игра без битки с босове! И още едно огромно нововъведение – управляеми превозни средства. Танкове, коли и всякакви причудливи машини на колела, събрани от останките на някогашния индустриален свят. Основни фракции отново са Caesar’s Legion и NCRРазработчиците са си поставили за цел модът да излезе към средата на 2018 година, което звучи прекалено хубаво, за да е истина. Стискаме палци!

Fallout Miami

Подходящ край на нашия списък, нали? Сигурен съм, че и вие си мислите – „Маями?! Как никой не се е сетил досега?“ Едва ли има по-подходящо място за преживяване на тежките постапокалиптични времена от Маями. Fallout Miami ще бъде мод за Fallout 4, но информацията за проекта все още е оскъдна, което значи и че е в сравнително ранен етап на разработка.

Историята също не е позната, макар че се знае, че ще има поне три нови фракции – NPF (Nuclear Patriots Florida), The Dreamers и The Cubanos. Във Fallout Miami ще има превозни средства, също както и в споменатия вече The Frontier. И не, гулове сърфисти няма да има – това би било несериозно!

Е, драги ми фенове на постапокалиптичната романтика, с това се изчерпва нашият списък с най-интересните Fallout модове, които ни очакват. Честно казано, знаейки как се развиват обикновено най-амбициозните мод проекти, няма да е изненада някой от тях така и да не се случи. Но, хей – и на две от три ще сме доволни. А вие помнете – War never changes

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Константин Георгиев

Войн на 90-те, тръгнал на последен поход срещу пълната безидейност и пошлост на днешната развлекателна индустрия. Дайте ми класически видео игри, екшън и хорър филми от 80-те и 90-те, постапокалиптична фантастика и ще ми станете най-добри приятели!