WarCraft III Patch 1.29

WarCraft III Patch 1.29 е live във всички региони

Преди месец и половина от Blizzard Entertainment зарадваха WarCraft III феновете със страхотна новина! Нов patch за играта и турнир. Тази новина раздвижи фенските маси и доста фенове на играта се впуснаха да си припомнят доброто старо време. Не може да се отрече, че и аз бях сред тях. WarCraft III patch 1.29 е live и е достъпен във всички райони на Battle.net. На стария Battle.net, за огромно съжаление на всички.

Повече детайли за patch 1.29 може да намерите тук. Повече детайли за 1v1 Oldschool турнира на WarCraft III може да намерите тук.

WarCraft III patch 1.29 е live

Преди два дни от Blizzard Entertainment запознаха да пускат patch-a за различните зони. Официалното съобщение и пълен лист с промените, които са live, може да видите тук. Няма да се спираме подробно на всички промени, тъй като отделихме редове на това в предишните ни статии. Само ще припомним най-важните balance change-ове: увеличаване скоростта на придвижване на героите, сериозни buff-ове на герои като Far Seer, Tauren Chieftain, Crypt Lord, Dread Lord, Keeper of the Grove, Priestess of the Moon, Firelord, Goblin Alchemist и Goblin Tinker. По-слаби, но все пак buff-ове, получиха и другата два героя на орките – Blademaster и Shadow Hunter. Ще обърнем малко повече внимание на интересните промени, как Blizzard виждат бъдещето развитие на играта, и какво може да очакваме през следващата година.

Повече информация за patch 1.29 може да видите и в следното видео на Grubby:

Интересните промени от WarCraft III patch 1.29

Освен десетките balance change-ове, които влязоха в играта, там се появиха и доста интересни такива. Първата подобна, която заслужава специално внимание, е Widescreen support-a. Ако сте фен на oldschool игрите със сигурност сте пробвали някоя стара игра през последните няколко години. Едва ли ви е харесала липсата на widescreen support. Е, явно и на Blizzard не им е харесало, за да решат да вкарат тази опция в играта.

Не бива да подминаваме и сериозното подобрение по отношение на latency-то и намаляването на lag-a. Освен това играта вече поддържа до 24 човека в една игрова сесия. Какво по-забавно от това? Тази промяна налага и вкарването на нови цветове. От Blizzard са подходили с чувство за хумор. Имената на някои от новите цветове са wheat, peach, mint, lavender, coal, snow, emerald, peanut. Удвояването на броя на играчите е страхотна възможност за любителите на custom map-ове и free for all. Не мога да отрека, че 24 FFA е нещо, което изглежда страхотно! Вижте следното видео:

А как ви се струва едно страхотно меле между 24 играча в ситуация 12v12? Звучи доста кърваво и е така. Уверете се сами:

Как Blizzard виждат бъдещето на WarCraft III и какво да очакваме през следващата година

Компанията определено изживя една доста успешна година, благодарение на солидните продажби на Overwatch и World of WarCraft: Legion. Сериозен дял от приходите дойдоха и по линия на Hearthstone. Но не по-малко влияние привлече и remaster-a на StarCraft. Дори се оказа толкова успешен, че от Blizzard сериозно се замислиха дали да не направят нещо подобно и с WarCraft III и Diablo II. Не е без значение, че и феновете на въпросните игри, сред които съм и аз, отдавна искаме да видим техни remaster-ирани версии. С WarCraft III patch 1.29 се дава възможност развитието на играта да продължи и следващата стъпка ще е на Blizzcon 2018 да бъде обявен remaster на WarCraft III, а защо не и на Diablo II?! Надеждата умира последна, а до тогава ще прекараме още доста часове с любимата игра!

В допълнение, очакваме скоро играта да се появи в Battle.net launcher-a, тъй като в момента за нейното стартиране се изисква друг launcher.

Grubby направи интервю с Matt Morris относно бъдещето на играта в края на февруари. Вижте видеото, ако искате да научите повече директно от източника:

В този ред на мисли искам да припомня, че Windows XP и Vista отдавна са на мушката на Blizzard. Чувствайте се предупредени, макар patch 1.29 да поддържа двете операционни системи в този момент, скоро това няма да е така. Не много отдавна, подобни промени засегнаха всички актуални игри на компанията. Повече информация по тази тема може да намерите тук.

Споделете с нас какво е вашето мнение относно промените в patch 1.29! Изпуснахме ли някои интересни промени, които според вас си заслужава да се отбележат? Искате ли да видите remaster на WarCraft III? А на Diablo II? Очакваме вашата обратна връзка!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.