WarCraft III Invitational 1v1 2v2 4v4 FFA Tournament

Раздвижване около WarCraft III

След няколко дни hype относно предстоящи промени и новости в WarCraft III от Blizzard излязоха с официално съобщение. Това, което ни очаква, са страхотни мачове между едни от най-големите легенди сред pro-тата на някогашната WarCraft III сцена, както и нов patch.

WarCraft III Invitational – турнир за припомняне на доброто старо време

Хостове на турнира WarCraft III Invitational ще бъдат добре познатите Neo и Remo от Back2WarCraft. Списъкът с играчите е прелюбопитен, а най-голяма радост за нас, българските фенове, е че Insomnia ще бъде част от турнира! Бройката на играчите е 12, тяхното разпределение може да видите в следната таблица (взета от тук):

WarCraft III Invitational Tournament Table of Players

Програмата на турнира включва Oldschool 1v1, 8 player FFA match, 4v4 Europe vs Korea на 27 февруари и Europe vs Korea Clanwar, 3v3v3v3, както oldschool 2v2 на следващия ден.

Съвсем очаквано въпросното съдържание ще се излъчва на живо в Twitch на канала на хостовете Back2WarCraft. Линк към канала може да намерите тук.

Какви промени носи patch 1.29 в WarCraft III?

Новостите, които са на PTR с patch 1.29, са свързани с Widescreen support, hero balance changes, както и промени на картите за играене. Освен това ще бъде увеличен броят на играчите, които могат да участват в Custom games. Техният брой ще бъде увеличен до впечатляващата бройка от 24 играчи! Промените няма да подминат и World Editor-a.
Но да се върнем на 24 играчи в Custom games… помислихте си за 24 FFA веднага нали? И ние така, но не сме единствени. Ето ви първия 24 FFA на WarCraft III:

Hero Balance промените донасят някои доста приятни промени, както и някои изненадващи, чиито ефект не може да бъде лесно преценен. Скоростта на движение на всички герои ще бъде повишена с 20 точки- до 290, а герои с някои по-слаби умения получават солидни buff-ове. Едва ли ще бъде голяма изненада, ако ви кажа, че тези с прекалено силни умения получават сериозни nerf-ове. Пълен списък на hero balance промените може да видите тук.

Първоначалните реакции на феновете са предимно положителни. Ние също споделяме оптимизма относно цялото раздвижване около WarCraft III и се надяваме в недалечно бъдеще да последва съдбата на StarCraft. А тя, припомняме, беше един голям patch и free to play, а малко по-късно и един качествен Remaster + възможност за игра през Blizzard Battle.Net app-a!

Какво е вашето мнение относно турнира WarCraft III Invitational и patch 1.29? Споделете с нас в коментар под статията или във Фейсбук! Очакваме вашата обратна връзка.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.