Blizzard

Blizzard спират игрите си на Windows XP и Vista

На 17 февруари тази година Blizzard направиха важно съобщение, касаещо геймърите, които все още използват по-стари версии на Windows. В него, Blizzard разкриват плановете си да прекратят съпорта на техните игри за две остарели версии на операционната система Windows. Това са спрените от поддръжка през 2009 и 2012 година от Microsoft съответно Windows XP и Windows Vista.

Причини за готвените промени

Основните причини, които нашите любимци Blizzard изтъкват, са две. Първата е, че самият производител на операционната система, Microsoft, прекрати поддръжката на Windows XP и Windows Vista. Втората причина е постоянно намаляващият брой геймъри, които използват въпросните версии на Windows. Освен това на близардци им отнема все повече време да поддържат новите игри на стари версии на Windows. Предстоящите промени ще влязат постепенно в действие, като ще бъдат засегнати почти всички актуални игри. Засегнатите заглавия са World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone и Heroes of the Storm. Поддръжката за Diablo III ще спре с пач 2.6.1., който в момента е на PTR и се очаква да бъде пуснат скоро. Все още не е ясно дали StarCraft и StarCraft: Brood War ще продължат да се поддържат след като са безплатни. Не е ясно дали това ще засегне и ремастерираната версия на StarCraft.

Blizzard препоръчват

От Blizzard Entertainment препоръчват всички техни потребители да ъпгрейднат своите версии на Windows до по-нови версии на операционната система – като например Windows 7 и Windows 10. Засега няма точно обявени дати за промените, но според потребители на World of Warcraft това ще се случи съвсем скоро. В съобщението от 17 февруари Blizzard обявяват, че очакват това да се случи по-късно през годината, но не дават конкретни дати за различните заглавия. Ние от Technology.bg ще следим ситуацията с повишено внимание и при официална информация от Blizzard ще информираме Вас, нашите читатели, своевременно. Все пак бързаме да Ви успокоим, че Blizzard ще уведомят геймърите си преди прилагането на тези промени в сила. Според нас е крайно време Windows XP и Windows Vista да отидат в историята. Споделете с нас какво мислите Вие по темата под статията.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.