Patch 1.29

Поглед към Warcraft III patch 1.29

През лятото се навършват 15 години от излизането на The Frozen Throne. След Warcraft III Invitational, нека споделим впечатленията си от Patch 1.29 до момента.

Обзе ли ви носталгия?

Колкото и време да минава, колкото и нови игри да излизат, винаги се стига до момент, в който ви се иска да се върнете към Warcraft.

Може би искате да събирате ресурси, за да развивате герои и да управлявате армия? Или пък търсите отговори за възникването на конфликтите между всички обитатели на Warcraft вселената? А може би искате да се забавлявате с някой от безбройните модове?

Иронично, един от тези модове – Defence of the Ancients (DotA), до голяма степен пенсионира жанра RTS като цяло. Появиха се няколко преки наследници на DotA. Dota 2, League of Legends (където прекарват времето си повечето от Warcraft ветераните днес) и, не на последно място, напълно разработената от Близард Heroes of the Storm.

През годините мнозина твърдят, че WoW е продължението на развитието както на поредицата, така и на невероятната campaign сага. Аз лично винаги съм смятал, че RTS storytelling-а има още какво да ни даде. Не съм съгласен с по-горното, най-вече заради уникалния за Близард метод, чрез който поставят играча начело на всяка фракция в конфликта.

Това винаги поражда симпатии към изборите на протагониста, дори тези, водещи до гибелта му.

WarCraft III Remastered confirmed?

В разговор с Grubby, водещият дизайнер на отбор класически игри в Близард, Матю Морис, определя настоящите промени като „просто началото“. Първите думи на Морис са свързани с наскоро излезналия римейк на Starcraft:

В момента, в който Starcraft Remastered бе издаден, започнахме да се питаме какво бихме могли да направим с Warcraft III. Така ви казваме „Чухме ви!“.

Пълният разговор можете да видите тук.

За съжаление не получихме пряк отговор на въпроса дали можем да очакваме нова single player кампания в предстоящите ъпдейти.

PTR и Patch 1.29

Нека направим едно уточнение. Patch 1.29 е достъпен в dedicated Public Test Realm сървър на Близард, точно както се случи и със Starcraft. Разликата този път е, че е необходимо да притежавате валиден CD Key за Warcraft III: Reign of Chaos и The Frozen Throne, за да имате достъп до Battle.net. Преди някой прибързано да се разрови в чичо Гугъл – пиратските кодове няма да ви помогнат.

Към момента нововъведенията най-общо казано са native widescreen support и промени по уменията на героите от четирите фракции, както и на някои tavern герои. Модърите ще могат да създават карти с до 24 играча. Модовете винаги са били най-голямата причина играта да задържи публиката си толкова много години. Предстои ревизия на всички бойни единици, както и на предметите, с които могат да бъдат екипирани героите. На този етап промените в баланса са в „изпитателен срок“. Всичко до момента бива наречено „първа фаза“ от промените, които предстоят.

Редно ли е да се запитаме какви са мотивите зад шума около ъпдейтите, или трябва да приемем всичко за чиста монета? Ремастър не е обявен, но знаем, че след като всичките „фази“ на реновациите бъдат осъществени, patch 1.29 ще бъде официално пуснат.

Естествено, никой не ни обещава конкретна дата. Съдейки по развоя на събитията около Starcraft обаче, обратното броене най-вероятно вече е започнало.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Петър Николов